Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem z Gdańska i właśnie zrobiłem u siebie w b6 całe poziomowanie i bixy więc jak coś mogę ogarnąć. Pisz PW.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam . Odgrzeję kotleta . Mam zwykłe lampy h7 . Kupiłem lampy bix skrętny . Kupiłem gotowe wiązki pod poziomowanie i adaptery od lamp . Czy coś poza czujnikami poziomu i sterownikiem jest mi jeszcze potrzebne ? Poniżej linki do wiązek .Pozdrawiam 

ALLEGRO.PL
ALLEGRO.PL

Opublikowano

Przetwornice do lamp skrętnych, jeżeli nie były w komplecie z lampami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam prawie wszystko ogarnięte . Został mi tylko przedni czujnik poziomu założyć bo kupiłem wadliwy . Chciałem sprawdzić jak działa skręt w lampach a tu lipa na kanale 20 i wpisaniu 1 zero reakcji a lampy 100%skrętne . Czy to przez to że nie ma przedniego czujnika i nie kalibrowałem poziomu auta ? Bo resztę w sterowniku i licznikach zakodowane . Pozdrawiam 

Opublikowano

Jak masz błędy (a musisz mieć bo masz tylko 1 czujnik) skręt nie będzie działał. Dodatkowo musi być przeprowadzona kalibracja. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z włącznikiem drl muszę dodawać kable dodatkowe czy coś jeszcze kodować . Schematy z pierwszej strony są nie aktywne .

IMG20210724134536_00.jpg

Opublikowano

Tak trzeba przerobić instalacje.

Jutro Ci wrzucę schematy pod B7.

Opublikowano
23 godziny temu, MaTeo85 napisał:

Tak trzeba przerobić instalacje.

Jutro Ci wrzucę schematy pod B7.

Ok. Będę czekał  .

Opublikowano

w pliku z H7 na stronie 8 masz wypowadzenia przełącznika regulacji świateł (H7) / CLH

Audi A4 B7 - Lampy H7.pdf

w pliku z Xenonem na stronie 6 masz wyprowadzenia przełącznika DRL / CLH

Audi A4 B7 - Xenon.pdf

Opublikowano

Z tego co widzę wystarczyło by z włącznika drl pin nr 3 podpiąć pod pin 30 szarej kostki . Poprawcie mnie jeśli się mylę . 

Opublikowano

Ma ktoś może dostępne schematy podłączenia albo rozpiskę pinów zwykłej lampy h7 oraz bixenonów nie skrętnych, bo zakupiłem takowe lampy, nowe wtyczki i musiałbym przerobić instalacje z góry dziękuje 

Opublikowano

Co zakupiłeś? Lampę H7 czy Bixenon? Co chcesz przerabiać z H7 na Bix czy odwrotnie? Wszystkie potrzebne schematy są w tym wątku. Trzeba tylko od początku poszukać. 

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał:

Co zakupiłeś? Lampę H7 czy Bixenon? Co chcesz przerabiać z H7 na Bix czy odwrotnie? Wszystkie potrzebne schematy są w tym wątku. Trzeba tylko od początku poszukać. 

Oryginalnie miałem lampy h7, teraz zakupiłem nowe lampy bixenon z przetwornicami itd i chce przerobić z zwykłej lampy h7 na bixa

Opublikowano

zobacz kilka postów wyżej są dodane schematy pod h7 i xenon tam powinno wszystko być

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pewien problem, po Zmianie lamp z h7 na bixenon po zakodowaniu wszystko gra swieci jak należy ale wywala mi błąd na fisie od przeciwmgielnych mimo że świecą za to w vcds pisze że błąd  02745/6 żarówka do świateł jazdy dziennej  przerwa/zwarcie z plusem a na fisie błąd od przeciwmgielnych o co tu chodzi ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Ma ktoś może rozpiskę jak powinny być podłączone silniczki do wtyczki lamp? Bixenon nieskrętny, silniczki 4pinowe. W silniczku mała białą kostka, oznaczenia ST, 2, 3, 4, 5, idą do wtyczki lamp pod 1, 2, 3, 4. Czy powinno być st->1, 2->2, 3->3, 4->4 czy jakoś inaczej? Nie da się zrobić adaptacji samopoziomu,

wywala błędy: 

01539 005 (wiadomo - brak adaptacji),

01534 010 (lewa lampa zwara lub przerwa),

01535 010 (prawa lampa zwara lub przerwa)

• 2 lata później...
Opublikowano

Błąd, nie ten dział, do usunięcia.

Edytowane przez bazz2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie. Takie pytanie bo nie chce zakładać nowego posta a myślę że tu szybciej znajdę odpowiedz na moje pytanie. Padła mi przetwornica na prawym reflektorze. Błąd w sterowniku to:  01771 dla lampy prawej. Zamieniłem moduły z lewej na prawą i jeśli teraz błąd pojawia się na drugiej lampie to już chyba nie ma możliwości by np wtyczka , kabel, bezpiecznik czy silniczek w lampie był walnięty skoro zamiana przetwornic przeniosła problem na drugą stronę, zgadza sie? I teraz mam problem nie mogę znaleźć używanej przetwornicy o identycznym numerze. Mój numer przetwornicy to: 8E0 941 329.    Na allegro znalazłem np: 8E0 941 329A. no właśnie wygląda identycznie ale już na A na końcu. Jakie to ma znaczenie i czy zadziała inna o innych numerach. Zamówiłem już VSCD -a więc teraz pytanie czy dzięki niemu uda sie takie coś ruszyć jak na prawej lampie bedzie 8E0 941 329A a na lewej 8E0 941 329. Czy da się to zakodować i czy ruszy bo nie mam pojęcia 

Opublikowano

Są to przetwornice do lamp skrętnych. Producentem jest firma Automotive Lighting (AL) numer części Audi jest tak jak podałeś 8E0 941 329A, a numer części Automotive Lighting to 1 307 329 114  lub 1 307 329 154.

Ze względu na to, że przetwornice z pierwszych lat produkcji miały wady, co prowadziło do migotania xenonów aż w końcu do całkowitej awarii przetwornic, dobrze jest szukać poprawionych wersji tych przetwornic. Poprawione wersje skrętnych były produkowane od 16.05.2007r. , więc szukaj jak najmłodszych. Data produkcji widoczna jest na naklejce przetwornicy.

Tutaj masz przetwornicę z sierpnia 2007r. więc powinna być już ta poprawiona.

ALLEGRO.PL

Kodować nic nie trzeba. Po podmianie będzie trzeba tylko przeprowadzić nastawy podstawowe lamp za pomocą VCDS.

Opublikowano

Wielkie dzięki. Bardzo konkretna i wyczerpująca odpowiedź nie wymagająca kolejnych pytań. Po prostu konkret. Plus uwaga o poprawionych wersjach, super. Zamówiłem już tą z końcówką A ale w lepszej cenie, na otomoto znalazłem. Jutro ma mi wysłać.

Tą moją wyślę do serwisu do naprawy bo już jedną kiedyś naprawiali ale za czasów innego właściciela,  bo jest ich plomba a teraz padła druga a że w chwili obecnej nie miałem czasu tam jechać ani wysyłać bo mam do nich 160km i muszę mieć sprawne auto do niedzieli bo wyjeżdżam to na razie chciałem na szybko drugą używkę włożyć a tą w wolnej chwili wyślę pocztą do naprawy to będzie na kolejną wymianę w przyszłości. Jakby ktoś potrzebował to mogę podać namiary na konkretny serwis Xenonów ( kiedyś uderzyłem w łanię i rozleciał się w środku cały ksenon , on ponoć na takich wieszakach tam wisi delikatnych czy cuś i też nie działał po uderzeniu i to zrobili bez problemu )  Serwis spod Poznania. Jak ktoś bedzie potrzebował to mogę podesłać namiary. Polecam