Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z ogrzewaniem tylnej szyby-climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dziala mi ogrzewanie tylnej szyby,tzn kiedy wcisne przycisk to zapala sie na kilka sekund i gasnie. Jak trzymam wcisniety to sie swieci. Myslalem ze to wina tego przycisku,ale zawiozlem do znajomego elektryka ktory to sprawdzil i niby wszystko z nim ok. Cala reszta dziala ok tylko ta szyba. Na innym climatronicu dziala normalnie tyle ze to taki bez grzanych stolkow :( Ktos ma jakies rady?

Opublikowano

może ktoś wsadził klimatronik z B7 :mysli: podobne objawy , daj numer tego klimatrona lub sprawdz date jego produkcji :przebiegly:

Opublikowano

może ktoś wsadził klimatronik z B7 :mysli: podobne objawy , daj numer tego klimatrona lub sprawdz date jego produkcji :przebiegly:

Tez mi sie wydaje albo sprawdzic czy sa bledy w klimatroniku :)

Opublikowano
  • Autor

Całkiem możliwe,że to z B7 bo kupiłem go od kolesia który nie miał pojęcia czy to B6 czy B7 niestety naklejka z numerem była zerwana więc nic nie powiem na ten temat. Różnice które zaobserwowałem miedzy moim starym(porysowanym) a tym jest taka,ze w moim najniższa temp. to 18 stopni i później przechodzi na LO a w tym co kupiłem najniższa to 16 stopni i dopiero LO. Jak byłem u tego znajomego co mi to sprawdzał to na tej płytce elektronicznej tez jest różnica w kilku podzespołach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Szyba ogarnięta,ale dzisiaj zauważyłem inny problem z tym climatroniciem. Chodzi o to,że jak mam ustawione nawiew na kratki i temp. ustawione na np. 19 stopni to z kratki od strony kierowcy i lewej środkowej leci ciepłe powietrze a od strony pasażera i środkowej prawej zimne mimo,że temp. ustawiona tak samo. Zmienia się dopiero jak nastawię na stronie pasażera na ponad 20 stopni. Co może być z tym nie tak? Trzeba zrobić jakąś adaptacje tego climatronica czy co?

Opublikowano

Robiłeś nastawy?

Opublikowano
  • Autor

Robiłeś nastawy?

nie i szczerze mówiąc nie wiem jak się to robi :kwasny:

Opublikowano

Robiłeś nastawy?

nie i szczerze mówiąc nie wiem jak się to robi :kwasny:

Poszukaj na forum jest sporo

vag konieczny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Szukalem i albo cos zle robie albo tego nie ma na forum bo nic nie znalazlem,jedynie dwa tematy chyba z B5 ale nie ma tam doklednego opisu co i jak :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki teraz juz wiem czemu nic mi nie wyswietlilo ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

podlacze sie pod temat....

Ostatnio wymienilem klimatronik na b7 podlaczylem kabel grzanej szyby za pomoca adaptera na przekazniku kupionego na forum i wszystko ok bo prad wychodzi z klimatronika po wlaczeniu przycisku na panelu.... rozebralem klape zeby dostac sie do podlaczenia szyby i sprawa wyglada nastepujaco... sa tam trzy przewody dwa wpinane do szyby lewy/prawy i masa.... w lewym przewodzie caly czas jest napiecie (w polaczeniu z masa) w prawym juz nie (niezaleznie czy przycisk ogrzewania jest wl/wyl) o co chodzi? bezpiecznik ok lusterka grzeja.... gdzie szykac przyczyny? czyzby przalamany kabel?? jesli tak to gdzie najczesciej one pekaja poza wiazka obok zawiasow klapy? pozdr

---------- Post dopisany 13-02-2013 at 07:15 ---------- Poprzedni post napisany 30-01-2013 at 20:59 ----------

nikt nic nie pomoze?