Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Demontaż tylnej częsci podsufitki w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Jak naciskam spryskiwacz na tylną szybę to leci mi płyn do środka z okolic zawiasu klapy oraz kapie z podsufitki jakieś 10cm od tego zawiasu.Pewnikiem przełamał się wężyk.

Proszę was o poradę jak rozebrać osłonę zawiasu klapy bagażnika oraz chociaż początek w/w podsufitki.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam!

PS.

Rozebrałem już całą tapicerkę z klapy.Silniczek i wężyk tam jest OK,nic nie leci.

Opublikowano

Ja bym sprawdzil na trojniku w przednim nadkolu czy czasem wezyk nie jest pekniety :)

Opublikowano
Ja bym sprawdzil na trojniku w przednim nadkolu czy czasem wezyk nie jest pekniety

Przecież kolega raffik wyraźnie napisał, że

leci mi płyn do środka z okolic zawiasu klapy oraz kapie z podsufitki jakieś 10cm od tego zawiasu
.

Mam podobny problem z tym, że u mnnie leje spod górnej części tapicerki klapy bagażnika. Zdemontowałem tapicerkę klapy, osłonę zawiasu i ...pupa. Wężyk do spryskiwacza tylnej szyby biegnie w peszli w profilach nadwozia i klapy dla tego trudno namierzyć miejsce przecieku. Póki co odpuściłem i nie korzystam z tylnego spryskiwacza :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Oj nie dobrze! Gdzieś w tym miejscu musi być pęknięty...

Może jednak któryś z kolegów podpowie jak się dobrać do w/w miejsca podsufitki???

Opublikowano

...ja miałem pękniecie zaraz koło zawiasu tylnej klapy...wszystko odizolowałem problem był w tym że idzie tam plastikowy przewód spryskiwacza, ciężko było ale nałożyłem na niego gumowy przewód..problem pojawił się podczas montowanie osłony zawiasu, nowy przewód był grubszy i nie chciała się trzymać...spiąłem to trytytką i póki co jest ok....

Opublikowano
Ja bym sprawdzil na trojniku w przednim nadkolu czy czasem wezyk nie jest pekniety

Przecież kolega raffik wyraźnie napisał, że

leci mi płyn do środka z okolic zawiasu klapy oraz kapie z podsufitki jakieś 10cm od tego zawiasu
.

U mnie lecialo tu i tu :wink4: Mialem zalany plyn Letni i w tych miejscach mialem pekniecia w zimie .

Opublikowano

Zacznij od ściągnięcia uszczelki i lekko kuknij co tam jest grane

Opublikowano
  • Autor

Super - dzięki! Faktycznie jak sie zdejmie uszczelkę to podsufitka sie odchyla :good:

Teraz jak rozebrać tą plastykową obudowę zawiasu ????

Opublikowano

Osłony zawiasów trzymają się na zatrzaskach.

Na temat wycieku płynu do spryskiwaczy znad podsufitki był już swojego czasu wątek - tak więc :szukaj:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu się wziąłem konkretnie za wyciek płynu w tylnej części podsufitki Avant:

Zdjąłem uszczelkę od wnęki bagażnika,delikatnie podsufitka nagiąłem w dół i od razu przy krawędzi,w kratownicy,zaraz na początku było widać przeciek ze względu na popękany(jakby ze starości)wężyk.Więc u ciałem ile dałem radę sięgnąć,połączyłem za pomocą plastykowej złączki i wstawiłem nowy aż do samego zawiasu,lecz już go położyłem centralnie na podsufitce.Działa jak ta lala :rolleyes: