bubbba Opublikowano 29 Października 2011 Opublikowano 29 Października 2011 WItam Koledzy proszę o pomoc. Po odłączeniu akumulatora i odpięciu całego kombajnu radio/nawigacja (Navigation Plus) pojawiły się następujące problemy: 1. Wyłączyła się radiowa synchronizacja nastawiania zegarka (brak symbolu tej wieżyczki koło godziny na zegarku). Godzinę i datę nastawiłem ręcznie. 2. Brak pamięci nr 2 na FIS-ie. Przyciskając przycisk, który znajduje się od spodu manetki kierunkowskaza nie mogę przejść do tego drugiego licznika, który uśrednia np zużycie paliwa z ostatnich 2000 km. Mogę tylko wyłączyć całkowicie wyświetlacz FIS lub włączyć ten pierwszy poziom. 3. Po teście vagiem pojawił się następujący błąd: 01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number (czyli zły nr VIN w module kontroli) w adresie 09 (Centralna elektryka) oraz ten sam błąd w adresie 16 (układ wspomagania kierownicy - elektronika) Były jeszcze dwa błędy w Adresie 03 ABS/ESP: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30 35-10 - - - Intermittent 01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF ale pomyślałem, że to od odłączenia akumulatora i je wykasowałem. Mam pełnego FIS-a Jeżeli ktoś zna sposób na usunięcie problemów powyżej opisanych to będę wdzięczny za informację Po kilku godzinach grzebania w internecie a także i na tym forum , uporałem się z problemami 1 i 2 :> . Bardzo nieprzewidziane są następstwa odłączenia akumulatora w b6 Rozwiązanie problemów polegało na adaptacji odpowiednim kodem kanału 19 w adresie 17 (Instrumenty). Wszystkim kolegom z forum dziękuję za inspirujące podpowiedzi
marwyk Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 W dwóch wątkach piszesz rożne ale jednak podobne objawy ?
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Pasuje skasowac bledy i zakodowac jeszcze raz licznik ,NAVI
marwyk Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Pytanie czy będzie miał odpowiednie kodowanie
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Nie bedzie z kodowaniem ( Adaptacja ) problemu jak mial pelny FIS . Najlepiej jak by tu wkleił wszystkie bledy ( numery )
marwyk Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 złacz te dwa watki w jedno i podaj błędy we wszystkich modułach
Rekomendowane odpowiedzi