Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z oświetleniem wnętrza przy otwieranych drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc przeglądałem forum i znalazłem różne problemy ale taki jak u mnie jest nie znalazłem. Mianowicie podczas otwierania drzwi, lampka przednia jak i 2 mniejsze tylnie się nie zapalają dodam że ręcznie można je oczywiście włączyć, tylko podczas otwierania drzwi nie ma żadnej reakcji zarówno jak jest włączony i wyłączony zapłon.

A dla ciekawości po zgaszeniu silnika i wjęciu kluczuka ze stacyjki lampki się zapalają i po ponownym włożeni kluczyka i przekręceniu gasną tak jak to powinno być a więc dlaczego to działa a jak otwieram drzwi nie działa ???

Opublikowano

bo nie dostają sygnału od czujnika otwarcia drzwi.

Opublikowano
  • Autor

ale to na żadne drzwi nie reaguje poprostu wsiadłem tak ja zawsze a tu ciemno :) wszystkie czujniki wysiadły czy urządzonko które za nie odpowiada, jak ono to gdzie się znajduje

Opublikowano

aa moze bys przelacznik sprawdził w lampce który odpowiada za włanczanie sie swiatełka przy otwartych dzwiach :)

Opublikowano
  • Autor

tak tak już to sprawdzałem kilka razy nawet jak by to był przełącznik w przedniej lampce to przecierz 2 tylne by się zapalały, a tu nic wszystko grało aż któregoś dnia wsiadłem i już się nie zapalają :confused4:

Opublikowano

sprawdz pompe centralnego, moze jakies polaczenia sa przysniedziale, lampki sterowane sa z pompy centralnego

Opublikowano
  • Autor

A gdzie ona się dokładnie znajduje?

Opublikowano

A gdzie ona się dokładnie znajduje?

w bagażniku, w schowku po prawej stronie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A więc przeczyściłem wszystkie styki i teraz dzieje się coś takiego : drzwi z pilota zamykają się normalnie, lecz kiedy chce je otwożyć nie otwieraja się słychać tylko takie pyknięcie w tym urządzonku do którego wchodzą kabelki nie wiem co to jest przekaznik jakiś czy coś taka nieduża kostka, a w wewnątrz zapalają się swiatełka które po pewnym czasie gasną. Samochód moge otworzyć tylko kluczykiem :confused4:

Opublikowano

a masz alarm czy tylko zamek centralny z pilota?? posprawdzaj czy sa dobre polaczenia z "tego pudeleczka" w ktorym cos tam pyka z instalacja samochodu, posprawdzaj tez dobrze kostki przy pompie centralnego, ewentualnie jakies zimne luty na plyie pompy, swiatla same gasna po jakims czasie - normalne zachowanie

Opublikowano
  • Autor

Tak tak światła same gasną, nie mam alarmu poprostu jak chce otworzyć samochód z pilota to zamiast się otwierać zapalają się światełka wewnątrz a jak otwieram samochód z kluczyka to gasną i jak otwieram drzwi to zero reakcji, urządzonko sprawdzone wygląda jak nóweczka przewody też posprawdzane, złe podłączenie wykluczonoe bo wszystko sobie poznaczyłem, bezpieczniki całe, coś czyje że będzie nieunikniona wizyta u elektryka[br]Dopisany: 10 Marzec 2008, 23:22 _________________________________________________o i jeszcze jak by tego było mało to teraz przy zamykaniu drzwi miga tylko prawa strona kierunkowskazów[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 02:39 _________________________________________________No i problem rozwiązany trzeba było rozłożyć pompkę i zlutować popalone styki koszt naprawy u elektryka 30 zł :)