adrianito1 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 A więc przeglądałem forum i znalazłem różne problemy ale taki jak u mnie jest nie znalazłem. Mianowicie podczas otwierania drzwi, lampka przednia jak i 2 mniejsze tylnie się nie zapalają dodam że ręcznie można je oczywiście włączyć, tylko podczas otwierania drzwi nie ma żadnej reakcji zarówno jak jest włączony i wyłączony zapłon. A dla ciekawości po zgaszeniu silnika i wjęciu kluczuka ze stacyjki lampki się zapalają i po ponownym włożeni kluczyka i przekręceniu gasną tak jak to powinno być a więc dlaczego to działa a jak otwieram drzwi nie działa ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniek Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 bo nie dostają sygnału od czujnika otwarcia drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianito1 Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 ale to na żadne drzwi nie reaguje poprostu wsiadłem tak ja zawsze a tu ciemno wszystkie czujniki wysiadły czy urządzonko które za nie odpowiada, jak ono to gdzie się znajduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 aa moze bys przelacznik sprawdził w lampce który odpowiada za włanczanie sie swiatełka przy otwartych dzwiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianito1 Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 tak tak już to sprawdzałem kilka razy nawet jak by to był przełącznik w przedniej lampce to przecierz 2 tylne by się zapalały, a tu nic wszystko grało aż któregoś dnia wsiadłem i już się nie zapalają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark79 Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 sprawdz pompe centralnego, moze jakies polaczenia sa przysniedziale, lampki sterowane sa z pompy centralnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianito1 Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A gdzie ona się dokładnie znajduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniek Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A gdzie ona się dokładnie znajduje? w bagażniku, w schowku po prawej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianito1 Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A więc przeczyściłem wszystkie styki i teraz dzieje się coś takiego : drzwi z pilota zamykają się normalnie, lecz kiedy chce je otwożyć nie otwieraja się słychać tylko takie pyknięcie w tym urządzonku do którego wchodzą kabelki nie wiem co to jest przekaznik jakiś czy coś taka nieduża kostka, a w wewnątrz zapalają się swiatełka które po pewnym czasie gasną. Samochód moge otworzyć tylko kluczykiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark79 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 a masz alarm czy tylko zamek centralny z pilota?? posprawdzaj czy sa dobre polaczenia z "tego pudeleczka" w ktorym cos tam pyka z instalacja samochodu, posprawdzaj tez dobrze kostki przy pompie centralnego, ewentualnie jakies zimne luty na plyie pompy, swiatla same gasna po jakims czasie - normalne zachowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianito1 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Tak tak światła same gasną, nie mam alarmu poprostu jak chce otworzyć samochód z pilota to zamiast się otwierać zapalają się światełka wewnątrz a jak otwieram samochód z kluczyka to gasną i jak otwieram drzwi to zero reakcji, urządzonko sprawdzone wygląda jak nóweczka przewody też posprawdzane, złe podłączenie wykluczonoe bo wszystko sobie poznaczyłem, bezpieczniki całe, coś czyje że będzie nieunikniona wizyta u elektryka[br]Dopisany: 10 Marzec 2008, 23:22 _________________________________________________o i jeszcze jak by tego było mało to teraz przy zamykaniu drzwi miga tylko prawa strona kierunkowskazów[br]Dopisany: 13 Marzec 2008, 02:39 _________________________________________________No i problem rozwiązany trzeba było rozłożyć pompkę i zlutować popalone styki koszt naprawy u elektryka 30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi