Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Stuki podczas łapania biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się czy stuki jakie wydobywają się w momencie kiedy puszczam sprzęgło i zaczyna łapać bieg mogą być spowodowane złym stanem podpory wału? jakiś czas temu byłem u mechanika i powiedział mi żebym sie zastanowił nad wymianą. Czy ktoś wymieniał taką podporę, można wymienić samo łożysko czy z całą obudową?

Szperając po allegro znalazłem taką podporę

http://moto.allegro.pl/listing.php/search?string=podpora+wa%C5%82u+audi+b6&category=50863

pozdrawiam

Opublikowano

Na 100% podpora wału? u mnie cały wał nadaje się na śmietnik bo poleciały przeguby, poszukaj moich postów na temat stukania, nagrywałem filmiki może pomogą w zdiagnozowaniu.

Opublikowano

W b7 nie ma przegubów, wał jest na sztywno jak patrzyliśmy w b6 pewnie podobnie.

Ale tez jestem zainteresowany podpora, ciezko to wymienić, bo podobno podpora wystepuje tylko z wałem a tu jest oddzielnie. :mysli:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam,

wymieniłem podporę, stuki może ciut mniej słychać ale zdecydowanie zrobiło sie ciszej w aucie. Podpora była w fatalnym stanie, nie było smarowania kulek w łożysku.

pozdrawiam

Opublikowano

A jak wymieniłeś sama podporę, ją sie jakoś nabija na wał ??? ile czasu to zajęło i ile kasy wyszło.??

Kłopotliwa ta wymiana???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

za podpore zapłaciłem coś koło 250 zł, u znajomego mechanika wymieniłem skasował mnie 40 zł. Wiem że przypadkowo trafiłem taką podporę która miała odpowiedni rozstaw śrub montażowych. Rozłączył wał, zdjął łożysko choć wiem że miał z tym problem. Było zapieczone max i musiał je potraktować młotkiem.