Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Tempomat - 6 bieg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po zmianie skrzyni na sześcio biegową, tempomat widzi i działa tylko do piątego biegu. Czy da radę VAGiem zrobić by działało na szóstym czy to już inny program i inna zabawa?

Dziękuję.

Opublikowano

:shocked:

Hmm, to automat, tak?

Opublikowano

właściwie tempomat nie powinien rozróżniać biegów, przy zmianie biegów dostaje przecież tylko informacje ze sprzęgła że zostało wciśnięte.

Opublikowano
  • Autor

Nie, to jest manual.

Zmieniłem na 6 i powiedziano mi, że trzeba sterownik silnika jeszcze przeprogramować, więc dlatego pytam.[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 14:49_________________________________________________W VAG pokazuje mi to, okienko COMPONENT, czyli, że chyba jest z tego co rozumiem?

http://imageshack.us/photo/my-images/37/audi003k.jpg/

Opublikowano
  • Autor

Czyli w VAG ENGINE i tam LOGIN i wpisać dokładnie to i DO IT czy bez przednich zer?

Sorry za pytanie, ale jestem początkujący, jeśli można to tak nazwać :embarrassed:[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 15:53_________________________________________________CHyba już mam, kliknąć RECODE i tam wpisać...? :gwizdanie:

Opublikowano

Tak w RECODE 07 :) Masz teraz kodowanie 0016701 zmien zamiast 0 na 1 czyli 0016711 a pozniej Do It !

Opublikowano
  • Autor

Coś mu nie chce zmienić kodu.

Może wyłączyć pierw tempomat?[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 16:10_________________________________________________Dalej lipa. Nie che go wpisać.

Opublikowano
  • Autor

Nie pojawia mi sie chmurka

Opublikowano
  • Autor

To działa jak wpisuje w LOGIN, załącza mi tempo.

Za słaby kabel? W INSTRUMENT CLUSTER zmienił, dało się RECODE a tutaj nie? To chyba troche bez sensu?

Opublikowano

Jak bys mial ORI kabel to by ci podswietlalo wszystkie podpowiedzi :) Wejdz w Engine 01 pozniej w Login 11 i wpisz ten numer 11463 .Pozniej przeprowadz kodowanie wchodzac w Recode 07 i wpisujesz 0016711 Do IT !

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

lipa. To samo.

Cóż, może masz rację. W następnym tygodniu będę miał inny kabelek, od VIAKENA, może nim coś się da zrobić.[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 16:47_________________________________________________Ale przy innych, np. właśnie w INSTRUMENT pokazuje mi chmurke z kodami.[br]Dopisany: 04 Listopad 2011, 16:48_________________________________________________A napisz mi proszę, czy w VAGU mogę skorygować sobie wskaźnik temperatury? Bo mnie przekłamuje, pokazuje 70 stopni a jest 90.

---------- Post dopisany 27-07-2012 at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany 04-11-2011 at 15:51 ----------

Witam!

Odświeżę temat bo dalej mam z tym problem.

Mam już ori kabele rosstech. Ale dalej lipa z kodowaniem. Wpisuję 0016711 RECODE i pokazuje mi out of range.

Dzisiaj wyjeżdżam a przydałby się tempo na 6 biegu.

Jakieś pomysły?

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:49 ----------

Może ktoś na szybko może podpiąć się do siebie i zobaczyć co ma tam wklepane, jak ma tempo i skrzynię sześć biegów, pleeeeaase :decayed: