Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wygrałem licytację, a sprzedający nie chce oddać towaru :(?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popełnił bląd nie ustalając ceny minimalnej a za błędy trzeba płacic, dodatkowo wystawił z konta ojca więc strasz gówniarza może nauczy sie odpowiedzialności za swoje czyny. Jak zmięknie to kupisz felgi albo mozesz mu napisac żeby zapłacił Ci np 100-200zł rekompensaty jak nie to odpuść bo dalej nie warto ciągnąc sprawy bo sie nie opłaca (ale wydaje mi sie że jest do wygrania). Koniec kropka. Co zrobisz to napisz a temat do zamknięcia.

Pozdro

Opublikowano

Ja napisałem że można wygrać ale za 200-300 sie nie opłaca. Słyszałem taką historie że ktoś zalicytował jakis dobry samochód za 1tys a był warty np 10tys. Zadzwonił bo tej osoby i powiedział że wygrał licytacje za 1tys i kiedy może odebrać samochód, usłyszał że to pomyłka i powinno byc 10tys wiec stwierdził że moze sie zgodzić na np 3tys lub żeby jej zapłacił np 2tys to sie wycofa i podkreślił żeby sie zgodzić na jego warunki bo jak nie to sprawa trafia do sądu i że on żyje z takich "okazji". Nie wiem jak sie sprawa skończyła i jaki dokładnie były kwoty dlatego pisałem "np 1tys". Jeśli uważacie że sprawa nie jest do wygrana to po co cały ten regulamin allegro i innych portali aukcyjnych? Już dawno by była afera stulecia i by zabronili takiego handlu.

na takie akcje wnieśli poprawke w regulaminie na pewne działy w tym motoryzacyjny, tak jak ktos wczęsniej wspomniał skończyły sie łodzie za złotówke :gwizdanie:

Kolego nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie bo jesteś lekko mówiąc niekompetentny :decayed:

Tu nie ma żadnej pomyłki,jest licytacja bez ceny minimalnej za tyle się sprzedaje.

W ten sposób nikt nie ustalałby cenny minimalnej a jeśli kwota by go nie satysfakcjonowała mówiłby o pomyłce.

Są zasady które obowiązują zarówno Sprzedającego jak i Kupującego.

Powinien oddać te koła za taką cenę.

Tyle że to jakiś idiota więc szkoda marnować na niego czasu,negatyw i tyle.Co by przestrzec innych przed takimi frajerami.

Nie raz wystawiałem nawet auta od złotówki(jakieś stare robocze samochody)

Zawsze sprzedawałem za ile wylicytowali,nawet nie godziłem się na zakończenie aukcji wcześniej.

tak z pewnoscia oddałeś je za grosze :hi: pare razy maiłem taki dym na poczatku tez walczyłem o to żeby zabrać za tyle za ile wygrałem :gwizdanie: skończyło sie tak ze nic nie dostawałem a wymiana pogładów przechodziła na mailach wiec wiem jak jest w praktyce, skoro ktos nie jest zadowolony wylicytowanej ceny to nie odda za grosze tego bo regulamin każe, bla bla do sądu i sie sądować za 500zł wygracie z pewnoscią, donoscie do alegro napewno wam pomoze w hooj, rower tak kupiłem :polew: ze do dzisiaj nie dojechał, bo sprzedajacy wiedział ile jest wart i porostu za śmieszne pieniadze mi go nie odda i mozesz sie kłócić z takim a i tak nie wexniesz go za tyle :wink4:

Twoje historie i wywody mnie nie interesują.

Są uczciwi ludzi i są oszuści.

Sprzedawałem za tyle za ile ktoś wylicytował.

Specjalnie z tego powodu nie płakałem.

Po to jest aukcja bez ceny minimalnej,czasem wyjdziesz na tym lepiej (jak licytanci chwycą rywalizacyjnego bakcyla) a czasem taniej jak się nie uda.

Od tego to jest.

Opublikowano
  • Autor

Załatwiłem już ze sprzedającym ze odpali mi na dobrą flaszkę i ja zapominam o tej całej sprawie. ;)