Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nagle trzeszczące ,syczące i słabo grające głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

mam problem z moja OOOO

A mianowicie taki ze gdy włanczam radio (całkiem nowe jvc) to strasznie trzeszcza głosniki syczą i słabo graja. mozna tylko słychać na jakis 15% głośnosci bo jak sie wiecej da to tylko słychać syczenie itp.

dodam do tego że autko stało z 2 dni i po uruchomieniu własnie tak sie dzieje do dziś .. podłączylem inny głosnik i to samo .

Prosze o pomoc :)

Opublikowano

Jeśli masz inne radio, to podłącz je pod te głośniki i zobacz czy dalej syczy, jeśli tak to znaczy że wina głośników, co jest mało prawdopodobne. Piszesz że podłączałeś inne głośniki, czyli wina leży po stronie radia. Popatrz w instalację, znajdź masę i upewnij się że wszystko jest z nią ok, bo głośniki właśnie dziwnie się zachowują gdy radio ma problem z masą. U mnie kiedyś w głośnikach było słychać jak szybę otwierałem :cool1: [br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 21:28_________________________________________________Mówisz że auto stało 2 dni i po uruchomieniu się to dzieje? A coś przez te 2 dni robiłeś przy aucie czy tylko stało?

Opublikowano

Pewno jakaś kostka nie styka, spróbuj docisnąć wszystkie z tyłu :)

Opublikowano
  • Autor

kurcze nowe radio i nagle takie coś ? wcześniej ładnei grało.

a jaki kabelek to masa?

a kosteczki dopięte..;(

Opublikowano

nie no, tak się zastanowiłem, no i skoro jest jakieś syczenie to pewnie zwarcie, bo jak jest problem z masą to raczej buczy w głośnikach, a jak syczy to najszybciej zwarcie. Tylko gdzie? [br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 23:25_________________________________________________ja bym na twoim miejscu zaczął od instalacji, w necie jest pełno opisów i schematów kostek, trzeba posprawdzać czy na pewno masz wszystko w porządku. No ale dziwi mnie to, że nic nie ruszałeś i nagle zaczęło się tak dziwnie zachowywać. Gdybyś coś ruszał w instalacji no to ok, pewnie problem byłby już zdiagnozowany, ale skoro samochód tylko stał to jakim cudem mogło się coś spartolić? Czy może coś grzebałeś i się przyznać nie chcesz? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

znalazlem rozppiske http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1134910919_kostka_iso.jpg

musze sprawdzic podlaczenie i mase ...a jak bedzie tak samo to podmienie radio i zobacze czy moje radio ok gra ..

ale wlasnie zwarcie tylko gdzie wszystkie glosniki odkrecilem i sa dobrze podlaczone ..

co do tego stania to stało bo były zderzaki malowane i stało autko w garazu z odłączonym akumulatorem.

Opublikowano

Tak jest, wg tego schematu posprawdzaj kabelki. Bo to jest ogólnie schemat kostki, jeszcze potrzebujesz jakiegoś miernika żeby posprawdzać instalację z samochodu, chyba że masz wszystko ori i nikt nic nie lutował, to można po kolorach kabelków posprawdzać, a jak nie no to miernik i dzida :wink4: tylko nie pomyl kabelków od masy i mute, bo mute to jest brązowy a masa czarny :hi:

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki wielkie koledzy jutro sobie posprawdzam na spokojnie i zobaczymy :)

Opublikowano
  • Autor

odpiolem tylne glosniki i przod zaczol ladnie grac . Z tylu radia jak sa kostki to jednym slowem jest taka mieszanina ze to masakra. Jak przyjade do lodzi to sie pobawie . I zaloze nowe kable bo widac ze ktos tam cos kombinowal. Dziekuje za rady.

Opublikowano

dziwi mnie tylko że wcześniej dobrze grało, a nagle zaczęło trzeszczeć :cool1:

Opublikowano
  • Autor

no własnie to jest najdziwniejsze .jutro wyczyszcze dobrze klemy moze to coś pomoże :) bo jak na razie nei chce mi sie bawic z tymi kablami nowymi :)