Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aukcje Allegro - historie z życia wyjęte.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nudzi mi się troszke w pracy :naughty::decayed:

Tak na serio pomyślałem aby stworzyć taki temacik dotyczący sytuacji jakie nas spotkały podczas zakupów na Allegro <---- które to za nic nie bierze odpowiedzialności i co najgorsze nie zamierza pomagać w odzyskiwaniu pieniędzy, czy też zawieszaniu konta itp.

Może warto wrzucać tutaj artykuły, przepisy prawne, opisy własnych historii i przestrogi na co uważać dokonując zakupów oraz i zwrotu towaru.

Więc jako pierwszy copy-paste :wink4:

Uwaga na naciągaczy na Allegro. Nowy sposób - na zniszczony towar

Pani Eliza: - Kupiłam buty dla córki do konnej jazdy na Allegro. Buty 80 zł. Supersprzedawca ale miał negatywy. Buty miały być skóropodobne. Nie były. Zapakowałam je i odesłałam.

Pani Eliza skorzystała z prawa do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni od zakupu (bez podania przyczyny).

W tym celu składa się oświadczenie

Sprawa była teoretycznie czysta. Zakup przez „kup teraz” nie aukcja (przy aukcji - zwrotu w ciągu 10 dni nie ma).

Kiedy pani Eliza poinformowała sprzedawcę o swojej woli z entuzjazmu nie szalał. Szczeka jednak czytelniczce opadła gdy przesłał jej maila z informacją: pieniędzy nie oddam, buty zostały zniszczone.

Pani Eliza przesyłkę dobrze zabezpieczyła, zaklina się też że buty były całe gdy je pakowała.

- Wiem na 100 proc. że nie były uszkodzone. Ten człowiek po prostu nie chce oddać pieniędzy. I nic nie można mu zrobić. Jest kompletnie nietykalny - oburza się pani Eliza.

Alarmowała w Allegro. Polecili jej kancelarię prawną która doradziła oddanie sprawy do sądu.

Była w Federacji Konsumentów. Tam usłyszała: a zdjęcia pani przed wysyłką robiła?

- Nie.

- To będzie bardzo trudno - skomentowano.

Z podobnymi przypadkami ludzie zgłaszają się tam często.

I co dalej? Nic. 80 zł przepadło. Pani Eliza dalej ma zamiar robić zakupy na Allegro. Ale teraz ma zamiar również robić zdjęcia.

- Tyle że tak naprawdę co mi da takie zdjęcie jeśli sprzedawca zacznie mi znów wmawiać że towar jest uszkodzony - zastanawia się.

----

update

Zgłosiła się poznańska kancelaria Działyński i Judek która chce udzielić bezpłatnie pomocy pani Elizie. Namiary na nią przekazałem czytelniczce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, teraz jak coś się sprzeda na allegro to serwis wysyła maila? Sprzedałem ostatnio dwie rzeczy i nic mi na skrzynkę nie przyszło.

Opublikowano

Panowie, teraz jak coś się sprzeda na allegro to serwis wysyła maila? Sprzedałem ostatnio dwie rzeczy i nic mi na skrzynkę nie przyszło.

to raczej zależy od opcji, które masz zaznaczone w powiadomieniach...