Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zwrot zasiłku do ZUS – potrzebna porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie i Panie miałem ostatnio taką sytuację mianowicie byłem na L4 od 01.10 do 11.11.

31.10 byłem na komisji w ZUS i decyzją lekarza jestem zdolny do pracy ale nie w tym sęk. ZUS wypłacił mi L4 za okres od 01.10 do 31.10. Wczoraj otrzymałem przelew z ZUS za okres od 01.11 do 11.11 za który już mi nie przysługiwało. I teraz konkrety: ZUS przelał mi kwotę minus podatek i teraz chcą abym zwrócił im te pieniądze ale powiększone o podatek. Wiem, że za ten okres zasiłek mi nie przysługiwał ale dlaczego to ja mam zwrócić im kwotę powiększoną o podatek skoro to ZUS ma bałagan i mimo wszystko przelał mi zasiłek.

Pytanie moje brzmi czy to ja i dlaczego mam ponosić koszta pomyłki ZUS-u – chodzi mi o tą kwotę podatku.

Opublikowano

Oddaj im tyle ile Ci wpłynęło na konto. Ponadto możesz powiedzieć ze za przelew to muszą Ci zwrócić lub pomniejszyć Tą kwotę o przelew- jak chcesz być wredny jak oni :hi:

Ja bym za chiny z podatkiem nie oddał[br]Dopisany: 16 Listopad 2011, 09:48_________________________________________________A pytałeś jak oddasz bez podatku to co ....? Co wtedy he he

Opublikowano

Panowie, ale tak na zdrowy rozum - to nie bank, nie provident, żeby im zwracać więcej niż Ci dali.

Napisz pismo, żeby miec czarno na białym, że należy Ci się tyle i tyle, nadwyżkę, którą otrzymałeś zwracasz minus koszty przelewu i wszystko.

Masz własną działaność? Takie rzeczy to księgowa powinna Ci wyjaśnić i doradzić, ale jak jest dobra, to jeszcze jak na tym zarobić :gwizdanie:

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Oddaj im tyle ile Ci wpłynęło na konto. Ponadto możesz powiedzieć ze za przelew to muszą Ci zwrócić lub pomniejszyć Tą kwotę o przelew- jak chcesz być wredny jak oni :hi:

Ja bym za chiny z podatkiem nie oddał[br]Dopisany: 16 Listopad 2011, 09:48_________________________________________________A pytałeś jak oddasz bez podatku to co ....? Co wtedy he he

też nie mam zamiaru oddawać więcej niż mi przelali dlatego ten wątek założyłem :wink4:

Panowie, ale tak na zdrowy rozum - to nie bank, nie provident, żeby im zwracać więcej niż Ci dali.

Napisz pismo, żeby miec czarno na białym, że należy Ci się tyle i tyle, nadwyżkę, którą otrzymałeś zwracasz minus koszty przelewu i wszystko.

Masz własną działaność? Takie rzeczy to księgowa powinna Ci wyjaśnić i doradzić, ale jak jest dobra, to jeszcze jak na tym zarobić :gwizdanie:

:decayed:

no i to jeszcze oni zrobili błąd bo mając info że L4 się skończyło (dwa tygodnie przed przelewem od nich) mimo to zrobili przelew

nie mam działalności, a przelewy mam za free ale to najmniejszy problem

nie chcę im płacić za ich błąd :wallbash: