Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pompa padła po 20tyś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jak w temacie zrobiłem ok 20 może góra 25 tyś na pompie i zaczęła wyć choć wspomaganie działa(wydaje się że normalnie).najgorsze ze ona wyje przy jeździe na wprost proporcjonalnie do ilości obrotów jakie ma silnik.przy skręcie również .płynu jest pod dostatkiem nie pieni się mój mechanik powiedział że mogła się spierd...ić jak pasek z niej spadł. ;(

aha.jeszcze dodam że poczatkowo po odpaleniu nie wykazuje nic co mogloby wskazywac na jej uszkodzenie,chodzi normalnie :wallbash:

Opublikowano

Jakiej firmy kupiłeś?

Jak zamiennik to i tak długo wytrzymała.

Jak na zimnym płynie jest ok a na ciepłym wyje to raczej pompa bo jak płyn ciepły to nie może wytworzyć ciśnienia.

Przewodu wspomagania nie wymieniałes przypadkiem?

Opublikowano

Panowie jak w temacie zrobiłem ok 20 może góra 25 tyś na pompie i zaczęła wyć choć wspomaganie działa(wydaje się że normalnie).najgorsze ze ona wyje przy jeździe na wprost proporcjonalnie do ilości obrotów jakie ma silnik.przy skręcie również .płynu jest pod dostatkiem nie pieni się mój mechanik powiedział że mogła się spierd...ić jak pasek z niej spadł. ;(

aha.jeszcze dodam że poczatkowo po odpaleniu nie wykazuje nic co mogloby wskazywac na jej uszkodzenie,chodzi normalnie :wallbash:

Jak pasek spadł to raczej pompa od tego momentu przestaje się zużywać moim zdaniem.
Opublikowano
  • Autor

kupiłem zamiennik z all za dwie paczki więc może masz racje ze zdechła bo była chu..wa.przewodu nie wymieniałem.

Opublikowano

kupiłem zamiennik z all za dwie paczki więc może masz racje ze zdechła bo była chu..wa.przewodu nie wymieniałem.

Podejrzewam, że pompy mają podobną wytrzymałość do alternatorów z all wiec przyszła już na nią pora i już.

Opublikowano

z allegro niby orginał zf za 240zł, pociągła 25tyś te shity tak mają teraz jeżdze na ori używce