pieciajek Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam wszystkich na wątku. Prowadzę warsztat i te auta z mojego terenu staram się wpisywać co było w nich robione i kiedy, taki rejestr. Pomyślałem sobie czy na forum nie ma jakiegoś szpeca od elektroniki co by ugryzł mój pomysł. Jakby tak zamontować w audi pod jakimś netypowym adresem jakiś modół który by stanowił notatnik. Można by było do niego wejść poprzez kabel diagnostyczny i wpisywać historię tego danego audi, co gdzie i kiedy było wymieniane jakie były części montowane(firma) Jakby coś takiego było w aucie to książka serwisowa była by niepotrzebna a i dokładniej było by wszystko opisane no i bez zbędnego wypytywania klienta co było i kiedy, a czy poprzedni właściciel coś robił czy nie. Co Wy o tym myślicie, jak by musiała być pamięć żeby wystarczyło na klimaset plików txt
kuchar222 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 no myślę, że takie rozwiązanie już jest tylko prowadzone przez serwis audi dane nie są przetrzymywane w aucie tylko w sieci
Rekomendowane odpowiedzi