Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Zapalajace sie kontrolki zwiazane z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczow serdecznie.Mam problem tego typu: Wiec kiedy zapalam silnik jest wszystko ok...do momentu kiedy zalaczam swiatla.Wtedy na desce rozdzielczej zapala mi sie kontrolka hamulcow "BRAKE",ESP i migajacy reczny czy ktos moze mi udzielic pomocy z tym nietypowym zjawiskiem?

Opublikowano

hmm, dziwne ale sprawdzałeś czujnik światła stop ?? sprawdz czy stop nie pali ci sie przypadkiem cały czas, może jest to w jakiś sposób powiązane. Ale z drugiej strony kontrolka od hamulca ręcznego jak ci sie zapala to światczyło by o np. niskim poziomie płynu hamulcowego, bądz awarią pompy. Czy robiłeś ostatnio coś z hamulcami ??

Opublikowano

Damian powód może być śmieszny ale akumulator możesz mieć do wymiany :gwizdanie:

Podłącz profilaktycznie VAG-a i sprawdź czy masz jakiś błąd, sprawdź poziom płynu hamulcowego :wink4:

Opublikowano

Sprawdź również napięcie ładowania aku.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za wasze odp. Ale akumulator jest nowy a plynu jest ok, swiatla wszystkie dzialaja poprawnie.hmm... pozostaje VAG-uś co wy na to?

Opublikowano

Tak jak było już wcześniej pisane jeśli płyny masz ok,sprawdź sobie aku,najlepiej podłącz się pod vaga i jeśli problem się pojawi powinien pokazać się błąd o niskim napięciu z zacisku 15 i wtedy będzie wyskakiwał błąd hamulcy,esp i inne,sprawdż dobrze aku.,ładowanie albo dobrze go naładuj.

Opublikowano

Sprawdź napięcie ładowania. Gdy miałem padnięty regulator napięcia podobnie świrowała mi elektronika.

Opublikowano
  • Autor

ok wiec sprawdze.dam znaka co wtedy dziekowa!!![br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 22:21_________________________________________________PANOWIE DZIWNA SPRAWA KONTROLKI SAME USTALY OD PARU DNI NIC?! NA VAGA CZEKAM BO ZAMOWILEM NA EBAY-U.JAK SPRAWDZE DAM ZNAKA

Opublikowano

Możę wyspępował jakiś problem zładowaniem a teraz ponownie się wzbudził i ładuje prawidłowo,musisz sprawdzić ładowanie i alternator a zwłaszcza regulatror.

Opublikowano
  • Autor

Niestety znowu sie zapalily :( ale tym razem podlaczylem VAG-a i pokazalo mi nastepujace bledy: P1114,P1649,P0139 i nie wiem jak to rozkminic. Panowie POMOCY!!!

Opublikowano

Witam , moge Ci podac jedynie opisy tych błedów ale niemam pojęcia co oznaczają

P1114-Sąda lambda wysoka rezystęcja grzalki

P1649-ABS-brak sygnału>modół ABS,przewody,dopasowanie rezystora w ECM

P0139-Sąda lambda- powolne zmiany

[mod]SONDA-tak jest poprawnie :wink4:[/mod]

Opublikowano
  • Autor

dzieki za POMOC ale nic mi to nie mowi .Jesli ktos zna znaczenie tych opisow to prosze o pomoc

Opublikowano

mi do tych kontrolek dochodzi jeszcze ABS .. również w momencie załączania świateł mijania :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

mnie terz tylko zapomnialem dopisac