Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o pole (dzialke)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam działkę w lubelskim i dowiedziałem się ze będzie kolo niej albo na niej droga szybkiego ruchu, i chyba mi kawałek skubną jak nie cala. I tak się zastanawiam ile mi się należy, jak płacą w takich przypadkach .

Opublikowano

Powołają rzeczoznawcę wyceni i tyle zapłacą. Nie masz nic do gadania. Potem możesz się sądzić ze skarbem państwa. Oczywiście dadzą mniej niż jest warta.

Opublikowano

ode mnie brali działke pod autostrade i zapłacili naprawde za***iście, niedaleko mnie starsza pani nie zgodziła się na sprzedaż Swojej posesji i domu to zmienili plany autostrady z jej powodu a itak kobieta ma autostrade jakieś 60m od domu :blink: przerąbane ma ale sama chciała a tak to by wiele zarobiła :) sprzedawaj nie zastanawiaj się bo itak nikt nigdy Ci więcej nie zapłaci niż państwo.

Opublikowano
  • Autor

A niech biorą cale 60 arów.

Opublikowano

Lu-Gi sprzedający nie ma nic do gadania, czy chce sprzedać czy nie....

Opublikowano

Dokładnie ... Jak nie zgodzisz się na ich warunki to zabiorą Ci działkę bez niczego takie prawo ... :wallbash:

Dodam że stronę Orange.pl miał gość z Krakowa który sprzedawał pomarańcze gdy sieć wkroczyła na polski rynek zaproponowali mu 500.000 złotych gość chciał ugrać jeszcze to mu zajumali strone i nie dostał ani grosza i tak jest czy z ziemia, stronami itd itd

Opublikowano

Mi "zabrali" działkę w Warszawie pod expresówkę , w takich wypadkach działa specustawa czyli musisz im sprzedać działkę. Jeżeli się nie zgodzisz to przyjeżdza firma przeprowadzkowa z policją (jeżeli masz tam dom) i Cie wykwaterowują, pieniądze wg wyceny dostajesz na konto. Możesz się sądzić z państwem o wyższą cenę ale z doświadczenia wiem, że dostaniesz mniejszą kasę. Wycena ziemi jest wg cen od jakich gminie odprowadza się podatek przy kupnie działki z jej terenu. Jezeli drogę będą budować tak, że bodajże mniej niz połowę potrzebują to resztę zostawią Tobie. Były sąsiad został z taka działką wartą notabene 2mln zł do której nie ma dojazdu stałego. Mi zabierali 5 lat temu akurat przed bumem budowlanym i gdyby zrobili to za pół roku to bym dostał 2-3 razy więcej :wallbash: i jeździł bym b8 a nie b6

Opublikowano

Jest ustawa wywłaszczeniowa która to reguluje.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam zamiaru z nimi walczyć niech zapłacą tylko tyle ile jest wartość rynkowa i biorą.

Opublikowano

właśnie przeważnie płaca mniej....i w tym problem

Opublikowano

Ale ten kraj jest popierdolony. Jak mogą kogoś z jego własnej działki za pomocą policji wywalić? Gdzie mam stąd uciec, żeby nie czuć się jak małpa w klatce? Luudzie, to jest żałosne, to samo miał mój ojciec niedawno z działką i dostał 3x mniej, niż był na nią chętny kupiec. :wallbash:

Opublikowano

Jeżeli by takiej ustawy nie było to nigdy by żadne autostrady u nas nie powstały bo zawsze by się jakiś uparty znalazł. Problem w tym żeby płacili za to tyle ile faktycznie jest warte nie mniej i nie więcej, chociaż pewnie niektórym zawsze by było za mało, tak to już jest.