Dj_wojtas Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich użytkowników. Jestem tu nowy więc jeżeli będę popełniał jakieś błędy merytoryczne lub było coś niezgodne z zasadami forum proszę o poprawki. W moim Audi A4 B5 1996r 1.8 licznik nie wskazuje temperatury, ani ilości paliwa w baku. Samochód posiadam od dwóch miesięcy. Zauważyłem wcześniej 2 razy jak przy prędkości około 140 km/h wskazówka spadała, ale po chwili s powrotem wróciła do właściwego poziomu. Kulka dni temu jednak przy włączeniu silnika rano wskazówki leżą i świeci się kontrolka "rezerwy". CO mogło spowodować taką usterkę lub jak ją usunąć? Opłaca się w ogóle coś z tym robić czy szukać od razu nowego licznika? Model licznika to VDO 8D0 919 034 B. Z góry dzięki za pomoc
wojtek26 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Vag i test wskażników i bedzie wiadomo gdzie szukać przyczyny
Dj_wojtas Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Opublikowano 29 Listopada 2011 Podjadę na komputer i sprawdzę. Myślałem, że to jakaś pospolita usterka i łatwa do zdiagnozowania. Dzięki za pomoc
Gość mirko Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 diagnoza Vag to podstawa w jakiejkolwiek naprawie A4 kup sobie kabel na początek kosztuje parę złotych allegro , a co do usterki to tutaj znalazłem coś na forum poczytaj może się coś dowiesz http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=187256.0;highlight=wskazowka+od+paliwa+wariuje
Rekomendowane odpowiedzi