Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Przejsćie z 1Din na 2Din zmiana radia Concert II na inne... BNS 5.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam okazje przełozyc sobie wszystkie graty z mojego 1Din na wszystko pod 2 Din. Czy wtyczki w radiach sie różnią ? :mysli: U siebie mam Concert II radio na ktore zmieniam to 2Din Symphony II lub CHORUS III lub concert III. da sie to w maire sprawnie i szybke przełożyc ? :mysli:

Opublikowano

Symphony 2 ma takie same kostki jak dotychczasowe radio 1din, wiec nie trzeba kupowac przejsciowki. Nie wiem jak CCHORUS3, ale Concert3 na 100% wymaga przejsciowki.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzieki :wink4:

A co z kodowaniem ? Trzeba zmieniać ?

Opublikowano

nie :hi:

Opublikowano

Podepnę się do tematu bo właśnie chciałem zrobić to samo czy taki adapter załatwi sprawę http://allegro.pl/adapter-rns-e-plugplay-a3-a4-a6-i1950954957.html

I jeszcze jedno pytanie co zrobić z podpięciem anteny ?

Tak jak pisze w aukcji sprzedajacy pasuje :)

Opublikowano

Mało ich jest na allegro ale może warto poszukać Symphony III generacji? jest o tyle lepsze od concerta, że ma zmieniarkę zabudowaną no i czyta mp3. Chorusa III nie bierz bo nie czyta mp3

Opublikowano
  • Autor

Juz po operacji, to radio to było Symphony 2, nie miałem wyboru :wink4: Nic mnie to nie kosztowało poprostu podmianka. Ważne że teraz łatwiej cokolwiek sensownego włożyc. Może bedzie RNS-E :wink4:

Co zauważyłem po montażu to Symphony II slabiej gra niz concert II bas jest słabszy i dzwiek jakis taki płytki, do tego jak na skali głośności mam 13 to jest średnio głośno na Concert II było na 13 dużo głośniej. Takie mam odczucia :confused4:

Jak sie ma jakość grania Concert III do BNS i CHourus III. Które z tych najlepsze ?

Opublikowano

miałem ci właśnie pisać kurde żebyś się nie wymieniał bo symphony II to dziadostwo które mam i właśnie wymieniam ale tak jak ty zastanawiałem się nad RNS-E jedyne co fajne to wygląd a reszta tak samo granie nie za ciekawe mało funkcji itd zdecydowałem się na pioneera avh-3300BT + profi ramka pod symphony wtedy radio ładnie wygląda niż w tych za 40zł ... zdam relacje koło czwartku piątku jak to gra jak wygląda , jedyna wada fis nie będzie wyświetlał utworów ale nie zależy mi na tym tak bardzo .

Opublikowano
  • Autor

Dzis podłączyłem BNS i po montażu niespodzianka :kwasny: Radio nie działa, nie włącza sie jak by było kompletnie martwe. Dziś był zdejmowany z nigo kod w serwisie i działało. Radio jest sprawne.

Do podłączenia uzyłem http://allegro.pl/adapter-iso-1-na-iso-2-rns-e-audi-rns-e-iso1-iso2-i1958463647.html i adaptera antenowego.

Moze czegoś jeszcze brakuje ?

Miał ktos podobny problem ?

Update:

Problem rozwiazany pin 15 i 16 w sekcji D musi być zmostkowany. Bns gra :decayed:

Info znalazłem na audiforum.us, na naszym forum nie było wiec może komuś sie przyda :) Poniżej schamat pinów

foto031sf.jpg