Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Poszkodowany, a winna, która uciekła - odmowa wypłaty Allianz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chłopaki, otóż przechodząc od razu do tematu napiszę tak: 28.10 samochód stał jedną nockę na rok pod blokiem (bo po noszeniu 120 kg szafy na któreś piętro miałem dość i nie odprowadziłem na strzeżony), po czym w południe nieudolnie i bez mózgu, bez umiejętności nabytych i tylko z tymi o których się nie drogiej lecz taniutkiej Pani wydawało wykręcenie i manewrowanie na parkingu pustym i powierzchni około 12m kwadratowych, nie udało wykręcić a tym bardziej uderzyć w mój samochód , poniosłem stratę, natomiast Pani jeździła po parkingu ciul wie ile, a po uderzeniu dostała chyba olśnienia i uciekła prawie z piskiem. Jej pech chwilowy, bo dostałem odmowę, był w momencie gdy moja żona kochana wyglądała akurat przez okno i widziała wszystko. Po czym zapisała rejestrację i zadzwoniła na Policję, spisane wszystko, zgłoszona sprawa, numer szkody, zapewnienia, że jak tylko wpłynie notatka z policji to tak czy siak będzie wypłacone odszkodowanie. Rzeczoznawca był, wszystko określił. Celowo nie potwierdził na moim podaniu prośby o przelanie działki współwłaściciela na moje konto. Od tego się zaczęło przedłużanie sprawy, aż do dziś kiedy miałem w najbliższym czasie to uzupełnić przyszła odmowa z Allianz, ponieważ Pani "sprawczyni" nie przyznała się do winy. Tą podstawą przedłożyli mi e-maila z informacją, że mogę się odwoływać itp. no cóż, Panowie przestrzegam przed Allianz bardzo srogo. Da się w tej sprawie coś zrobić ? Bo sąd nie wchodzi w grę ze względu na czas i opłacalność. Pozdrawiam

Opublikowano

Czemu nie zgłosiłeś na policję ? Miałem kiedyś stłuczkę, koleś odjechał, miałem spisane numery, udałem się spokojnie na policję, oni się zajęli sprawą która trafiła w końcu do sądu, kolesia uznano winnym a ja z wyrokiem zgłosiłem się do ubezpieczyciela i dostałem kasę.

Opublikowano

Czemu nie zgłosiłeś na policję ? Miałem kiedyś stłuczkę, koleś odjechał, miałem spisane numery, udałem się spokojnie na policję, oni się zajęli sprawą która trafiła w końcu do sądu, kolesia uznano winnym a ja z wyrokiem zgłosiłem się do ubezpieczyciela i dostałem kasę.

Czytamy ze zrozumeniem! Wyraźnie pisze że żona spisała numery i zadzwoniła na Policję a ta zrobiła notatkę...

Opublikowano

"zadzwoniła na Policję a ta zrobiła notatkę"

Papier wszystko przyjmie, czy wlepili babie mandat? Opisali że miała ślady kolizji? Zdobądź raport policji i jeśli jest potwierdzenie stłuczki odwołuj się.

Opublikowano

Dokladnie jak kolega wczesniej napisal.Jesli jest protokol policji to masz sprawe wygrana muszisz do niego dotrzec i przedstawic u ubezpieczyciela.Gdyby nie bylo notki sporzadzonej przez policje to juz trudniejsza sprawa a tak odwoluj sie i powoluj na ten wlasnie protokol bo w nim jest juz okreslony sprawca i babka sie nie wywinie. :hi:

Opublikowano

"jest juz okreslony sprawca i babka sie nie wywinie"

Mam złe przeczucia co do tego protokołu. Ubezpieczyciel prawdopodobnie dotarł do niego, albo przekazano go i na tej podstawie napisali że się nie przyznała. Wzywali twoją żonę jako świadka?

Napisz co zwojowałeś w tej sprawie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No Alianz znany z tego typu postępowań.2 lata temu miałem stłuczkę we Włoszech, makaron ubezpieczony w Alianz , podpisał oświadczenie itd.Po powrocie do kraju zgłoszenie szkody i ...zapewnienia o oględzinach w 4 dni można między bajki wsadzić.Dzwoniłem i dzwoniłem, totalna olewka.Po 2 tygodniach zjawił się rzeczoznawca , obejrzał , popstrykał , opisał i pojechał.Do tygodnia miała być kasa.I ... nic.Minęły 2 miesiące.Zadzwoniłem do Alianza z pytaniem o kosztorys i usłyszałem ,że jeszcze nie ma. :shocked:Na szczęście od lat mam ubezpieczenie D.A.S. , na takich właśnie cwaniaków.Ponowny telefon , stwierdziłem ,że od teraz to niech się już z D.A.S.-em kontaktują bo ja mam dość.I co? Na DRUGI DZIEŃ kosztorys a NA TRZECI kasa na koncie ! O hjakie było moje zdiwienie - nawet mnie nie poinformowali o tym.Wypłacili 3200 za drzwi , lusterko i błotnik.A składka na D.A.S. 240 za rok... :good: Także polecam dodatkowe ubezpieczenia od ochrony prawnej.

Opublikowano

Kolego jakis postep w sprawie? :mysli:

Opublikowano

No właśnie, może jakieś dobre wieści?

Opublikowano
  • Autor

Nie ma szans narazie, niestety... Będę musiał odpuścić, ewentualnie zostaje mi sąd i zabawa, przy czym nie ma świadków dodatkowych oraz śladów u niej, tym bardziej po czasie. Pozostaje odwdzięczenie się :) Wesołych Życzę.

P.S. Na koniec tematu wyrobię zdanie o tej firmie dla innych, z korzyścią dla cwaniaczków i krętaczy niestety...

Opublikowano

Odpuść nic nie zwojujesz bez twardych dowodów. Zemstę też odpuść bo ludzie kamery mają w komórkach i możesz mieć pecha.

Ciesz się świętami!

Opublikowano

Odpuść nic nie zwojujesz bez twardych dowodów. Zemstę też odpuść bo ludzie kamery mają w komórkach i możesz mieć pecha.

Ciesz się świętami!

Jak tak wszyscy będziemy odpuszczać, to nadal w tym kraju będą się działy chore rzeczy... Moim zdaniem powinieneś walczyć do końca, lub wynająć kogoś kto się tym zajmie, koszta o ile mi wiadomo zostaną Ci zwrócone.

Pozdrawiam Damian

Opublikowano

Walcz do końca! Wygrasz albo nie, stracisz albo zyskasz. Opisz koniecznie. :evil:

Na poważnie: Trzeba wiedzieć kiedy się wycofać z przegranej sprawy.

Co do odpuszczania to widziałem wypadek. Wyglądało groźnie, zatrzymaliśmy się i kilka innych samochodów. Sprawca jechał z kolegami, poszkodowany sam. Sprawca wyskoczył z tekstem "bierz na siebie winę bo moi koledzy zaświadczą, a dla ciebie kto będzie zeznawał?" :shocked:. Na to podszedł obcy gościu z merca wręczył wizytówkę poszkodowanemu i powiedział "ja chętnie przyjadę zeznawać" :chytry:. Za chwilę poszkodowany miał miał w rękach garść karteczek, każdy notował jak mógł i w rure żeby do pracy zdążyć.