Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kto sam montował radio w B6 typu pioneer itp. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest osoba która montowała wyżej wymienione radio ? nie mogę sobie poradzić z jego podpięciem żeby działało bez kluczyka ?? po podpięciu kostek radio się nie włącza nie zależnie od zapłonu martwe, próbuję na różne sposoby ale nie wiem może robię coś źle w najgorszym wypadku zrobię tak jak mówi Rysioo czyli + ze stacyjki .

Opublikowano

Kolego po pierwsze musisz albo przewody zasilania w radiu połączyć tak żeby było napięcie bo w fabrycznej kostce nie ma plusa po stacyjce . jak chcesz żeby radio działało z kluczykiem w stacyjce, to musisz doprowadzić takowy plus z wiązki od stacyjki. Szukaj przy stacyjce cienkiego czerwonego przewodu. Na forum już poruszano ten temat.

Opublikowano
  • Autor

Wiem Rysioo mi wszystko powiedział i widziałem zdjęcie w jego temacie "mozolne dłubanie mojego avanta" pytanie jest gdzie wpiąć ten przewód ? ale ogólnie rozchodzi mi się o to by by podłączyć bez kluczyka no ale jak się nie będzie dało to ostatnią opcją jaką przyjmuje to właśnie doprowadzenie + ze stacyjki .

Opublikowano

jeśli chcesz żeby działało bez kluczyka to w wiązce od radia masz możliwość zmiany przewodów zasilania (przynajmniej w alpine) połącz przewody czerwony i żółty tak żeby były podłączone z do grubego czerwonego w kostce zasilania radia.

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście jak zwykle musiało mi zabraknąć kluczy tym razem torxa by zdjąć obudowę kolumny kierowniczej by dostać się do stacyjki ale po zdjęciu u rysia widzę że to bardzo malutki czerwony kabelek a inne nie idą do kolumny czy ktoś może mi potwierdzić czy to będzie ten ? , nie chciałbym spalić instalacji przez mój błąd .

07122011145.jpg

Uploaded with ImageShack.us[br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 20:01_________________________________________________KOSTKA OD RADIA

07122011127.jpg

Uploaded with ImageShack.us

KOSTKA SAMOCHODU

07122011133.jpg

Uploaded with ImageShack.us[br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 20:11_________________________________________________Kleczek tak to jest ok jak się ma Alpine ja mam pioneera i to nie działa owszem radio się uruchomi ale nie da się go wyłączyć będzie cały czas pobierało prąd

Opublikowano

W kostce z radia masz 3 kable czarny -masa , czerwony i żółty- zasilanie.W wiazce stacyjki ten cienki czerwony kabelek podaje 12v ja przekrecisz klucz.Podlacz go do jednego z kabli zasilania radia.U mnie musialem zmienic tzn. orginalny czerwony w kostce do żółtego w radiu a czerwony z radia do kabla ze stacyjki.Dziala na 100%

Opublikowano
  • Autor

jutro to sprawdzę trudno zrobię po stacyjce bo już nie mam siły do tego radia , myślałem że to będzie P&P a tu jakieś cyrki z rozbiórką połowy auta , ale i tak mikrofon muszę poprowadzić więc i tak to miałem rozbierać dam znać co i jak , a jak by ktoś miał jeszcze sposób na odpalanie bez kluczyka to czekam na info .