Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy warto kupić używane amortyzatory + sprężyny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy bedą pasować do Audi B5 sprężyny sportowe z Passata B5?

Opublikowano

nie, sprezyny w passkach sa inne

Opublikowano
  • Autor

Koledzy jakich sprężyn zatem szukać?

Na necie jest tego w brud.

Mnie zależy na obniżeniu 30/20mm, taki zestaw występuje na allegro do avanta tdi, podejdzie do mnie? Będzie pasować ale będzie wyżej czy w ogóle nie wejdzie?

Pytanie:

1. Czy sprężyny od avanta pasują deo sedana?

2. Czy duża bedzie różnica w wysokości jeżeli założę springi od V6 do 4 cylindrówki?

3. O co chodzi z tymi opisami z kilmą i auto? Chodzi o automat? Auta z klimą mają inne sprężyny? Z automatem też maja inne? Nie kumam tego.

Zależy mi na symbolicznym obniżeniu - w zasadzie tylko na wyrównaniu auta bo mam LPG, auto ma swoje lata i tył mi teraz siedzi jak w starym polonezie. Najchetniej kupił bym nowe zamienniki sprężyn 1BE ale nie występuje rozgraniczenie pomiędzy 1BA i 1BE w zamiennikach... :thumbdown:

Opublikowano

1. sprężyny od avanta pasują do sedana ale tylne mają inną kategorię wagową i d*pę będziesz miał wyżej

2. od v6 zapomnij, nie dość że nie będzie praktycznie różnicy w wysokości jeśli chodzi o przód to też będą za sztywne do twojego 1.6 (sprężyny tył często jest taki sam w V6 i R4)

3. tak auto z klimą i automatem jest cięższe niż wersja bez, kiedyś do ojca 1.8 bez klimy założyłem sprężyny od 1.8 klima + automat no i przód poszybował z 1 cm albo i lepiej w górę.

myślę że jak masz gaz to możesz szukać springów od Avanta 4 cylindrowego i nie powinno być żle :hi:

Opublikowano

tylne sprezyny zawsze sa inne w v6 i r4

ale kolega najlepiej niech szuka sprezyn od avanta 1.6/1.8 i wtedy bedzie git bo lekko tyl pojdzie do gory

Opublikowano
  • Autor

tylne sprezyny zawsze sa inne w v6 i r4

ale kolega najlepiej niech szuka sprezyn od avanta 1.6/1.8 i wtedy bedzie git bo lekko tyl pojdzie do gory

i chyba tak po Waszych podpowiedziach zrobię...[br]Dopisany: 12 Grudzień 2011, 08:37_________________________________________________Jak już ustaliliśmy szukam zestawu od Avanta i lekko unoszę tył.

Naczytałem sie i nie zglebiam autka.

Pytanie czy lepiej wziąć ORI sprężyny plus amorki 100% sprawne czy same sprężyny z tym, że nowe (KYB lub Monroe) a zostawić moje amorki (70% skuteczności)??? ceny w zasadzie idento...

Opublikowano

jesli masz 1BA czyli standart bez obnizania to mozeszp oszukac uzywek bo jest ich w brud

Opublikowano
  • Autor

jesli masz 1BA czyli standart bez obnizania to mozeszp oszukac uzywek bo jest ich w brud

Piotrek właśnie mam takie na oku suche i sprawne w cenie 150 zl. Używane ORI.

Ale za 180 zl mogę mieć same sprężyny nowe - a moje amorki są sprawne.

Która z tych dwóch opcji jest lepsza?