Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Schemat kostki wyświetlacza temeratury zewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem.Zakupiłem wyświetlacz temperatury zintegrowany z wyświetlaczem biegów do automatu.Chciałem dziś podłączyć wyświetlacz temperatury lecz wszystkie schematy jakie do tej pory znalazłem dotyczą kostek 5 pinowych a u mnie jest 2 rzędy po 4 piny.I za nic w świecie nie mogę tego ogarnąć.Może ktoś z was wie jak to ustrojstwo podłączyć.

Opublikowano

ja to przerabiałem i miałem ładnie rozrysowane wszystko ale gdzieś w garażu mam ta kartkę ..... Jak znajdę ale to najprędzej jutro to dam znać :) nie bylo trudne ;d wręcz roboty na max 1h no może 1,5h

Opublikowano

Panowie termometr uruchomiony ale mam teraz inny większy problem.Znikło mi podświetlenie licznika i całego wnętrza,jedyne co świeci to wyświetlacz przebiegu i włącznik awaryjnych.Bezpieczniki posprawdzane.Wszystkie do których prąd dochodzi są ok,na kilku nie ma prądu nie wiem czy tak powinno być .Może ktoś z was miał taki przypadek bo teraz szybko ciemno się robi a bez podświetlenia to nie tak samo.Szczerze to nie uśmiecha mi się wymieniać licznika ,co prawda planowałem fis dołożyć ale to bliżej wakacji a nie teraz,jedyny plus tej sytuacji to to,że licznik bez imo wiec podmiana nie powinna być problemem tylko przebieg jeszcze :wallbash:

Opublikowano

a nie skreciles przypadkiem podswietlenie tym pokretlem na liczniku?

Opublikowano

a nie skreciles przypadkiem podswietlenie tym pokretlem na liczniku?

Też o tym pomyślałem ale jemu nie działa też podświetlenie wnętrza, pomyślałem też, że przy wyciąganiu licznika mogły się popalić w nim żarówki.

Może namieszałeś coś w elektryce? :mysli:

Opublikowano

sylwek sprecyzuj czy piszac podswietlenie wnetrza chodzi o podswietlenie wszystkich przyciskow/klimatronika itp czy o lampke w podsufitce.... bo jak lempka nie dziala to tak jak Pawel pisze ze pokretlo raczej nie ma nic do tego...

Opublikowano

No więc tak :

1-pokrętło to była pierwsza sprawa jaka sprawdziłem i nic na kręcenie nim nie reaguje

2-pisząc podświetlenie wnętrza chodziło mi o podświetlenie przycisków przeciwmgielnych regulacji wysokości świateł i klimatronika a dokładniej pokręteł od regulacji nawiewów

Jeśli chodzi o lampki w podsufitce to normalnie działają z nimi nie ma problemów.

Opublikowano

Podłączasz podświetlenie termometru? W sensie tak żeby świecił z taka samą intensywnością jak np. kilometry? Myślę, że tam coś jest nie tak :mysli:

Opublikowano

NIE JESTEM W 100% PEWNY ALE: z tego co pamietam to jezeli chodzi o podswietlenie to sprawdzil bym: bezpiecznik 3, 15, z bezp 15 idzie czerwono niebieski przewod do wlacznika swiatel na pin 2 i wychodzi z pinu 5 kolor przewodu siwy-niebieski i to jest wlasnie przewod odpowiadajacy za podswietlenie wszystkiego, idzie on tez do licznika kostka t26 pin 19, sprawdzilbym manetke czy wychodzi napiecie moze przy wyciaganiu licznika cos sie poruszylo/wypielo z kostki

Opublikowano

Termometr podłączyłem omijając ściemniacz bo i tak zawsze mam zegary na max ustawione.A i dodam,że mimo braku podświetlenia wewnątrz pozycyjne i reszta świateł działa normalnie.A i na bezpiecznik numer 3 na 100% nie dochodzi prąd bo wczoraj w nocy sprawdzałem a 15 sprawdzę dziś bo nie pamiętam.

Opublikowano

na 15 powinno byc napiecie caly czas a 3 po zalaczeniu swiatel