Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAG] Audi MMI 3G aktualizacja map

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma mapy do modelu MMI 3G (bez HDD)?

Słyszałem, że trzeba aktualizować je przez specjalny kod z ASO. 4G0 060 884J lub nowszy na 2012 rok.

Mam DVD 4G0 919 884J i ta płyta nie chce się wgrać... :wallbash:

Jakieś sugestie?

Opublikowano
  • Autor

Tak 3G tylko bez HDD..

Opublikowano

Tak 3G tylko bez HDD..

bez HDD ? :blink:

Masz na pokretle tym duzym w Panelu kolo lewarka dodatkowy przycisk ( na gorze pokretła ) ?

Najlepiej daj fotke to sie wyjasni :)

[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 14:26_________________________________________________cos link nic nie pokazuje :)

Opublikowano
  • Autor

Tobie prawdopodobnie chodzi o ten model z HDD: http://www.iamaudi.com/img/2G-MMI-VS-3G-MMI-2.jpg- tego nie mam

mam pokrętło z przyciskiem, bez dodatkowego przycisku (w środku)

Sprawdzałem wcześniej model: ze to (MMI 3G Basic - nazwa na zachodnich forach i w ASO), a na niektórych 2G, tak jak na tym zdjęciu: http://www.iamaudi.com/img/2G-MMI-VS-3G-MMI-3.jpg - to mam [br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 14:43_________________________________________________już poprawiony :):kox:

Opublikowano
  • Autor

sloty z SD bez zmieniarki

[br]Dopisany: 15 Grudzień 2011, 14:52_________________________________________________jak mam 2G to o co chodzi z tym 3G wersja Basic - tak mi powiedzieli w ASO o ile im wierzyć :shocked:

Mam 3G wersja Basic bez HDD sprawdziłem :)

Opublikowano

nie możesz mieć 3G bo 3G oferowane jest tylko z HDD. musisz mieć wersję 2G ponieważ tylko w navi 3G mapy są instalowane na HDD. :good:

Opublikowano

Ta plytka co masz jest od navi 3G bez hdd, tylko, że z wyposażenia nowego samochodu, kupujesz nowe auto z navi masz taką płytkę dodaną, jak kupujesz nowe mapy w ASO, numer jest inny, 060 zamiast 919 w środku.

U niektórych ta płyta zadzałala, w wiekszoście jednak nie.

3G z hdd audi nazywa 3G+.

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że znowu rozpetała się debata o tym czy 2g czy 3G...

więc poniżej przedstawię różnice:

moja jest 3G low :kox:

Difference versions of Navigation systems for B8

MMI 2G (available from 2008-mid 2009):

- No SD card slot

- In dash 6 disc CD changer with separate DVD drive in the trunk for navigation

- 7" low resolution screen

- No "joystick" on MMI control knob

MMI 3G low (available from mid 2009):

- Dual SD card slot

- In dash single DVD drive for navigation or music. No CD changer

- 7" low resolution screen

- No "joystick" on MMI control knob

MMI 3G plus or high (available from mid 2009):

- Dual SD card slot

- In dash single DVD drive for music and DVD video

- 7" high resolution screen (800x480)

- "Joystick" on MMI control knob

- 40GB harddrive[br]Dopisany: 17 Grudzień 2011, 00:01_________________________________________________b3rs

060 to tylko kody z Aso a nie płyta.

mam ... 919 884 J ale jej nie czyta do końca. Wiem, ze update muszę zrobić przez VAG ale nie chce płacić 1450 zl za update dvd :angry: to troche drogo jak za same mapy. ;(

więc szukam tanszego rozwiazania...

Opublikowano

Do każdego 3G jest problem z tańszym rozwiązaniem.

Opublikowano
  • Autor

Na allegro jest pełno ogłoszeń z 3G, Z HDD i bez. Kupiłem taką płytkę za 100zł okazało się, że przysłali starsza wersje którą mam. Tylko flamastrem było napisane 2011-2012 a wersja w bazie danych to 2010. Obiecali, że kasę oddadzą - Zobaczymy :)

Mam nadzieje, że ktoś to rozpracuje za mniejsze pieniądze jak w ASO :mysli:

Opublikowano

hahahah to wbiłeś teraz gwoździa z tymi navigacjami :) czyli 3g z jojstikiem ma dysk hdd a 3g bez jojstika ze slotami na karty to twoja wersja i ona nie ma hdd

Opublikowano
  • Autor

Paweł: A którą ty masz? 2G czy 3G?

Ja szczerze już się sam pogubiłem...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i jak z tą navi rozgryzłeś temat??? ja próbuje teraz zainstalować w mojej z hdd ale juz sam nie wiem jak ogarnąć temat. Mam wgrane mapy na kurde połowe globusa a nie mam europy") teraz pytanie czy Wersja: 5.12.5 (8R0 051 884 N) jest dedykowana do 3g z hdd ? czy bez ?

A i jeszcze zapytam czy jak juz posiadam mapy wgrane ale nie europy tylko inne to wystarczy dograc mapy czy wszystko na nowo ( wykasowanie starych, wgranie nowych) i kody te w aso do odpalenia navi?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Darecy, dzieki za rozpiskę wersji MMI. Dzięki temu dowiedziałem sie co własnie kupiłem :tongue4:

Mam natomiast pytanie co do tego:

mam ... 919 884 J ale jej nie czyta do końca. Wiem, ze update muszę zrobić przez VAG ale nie chce płacić 1450 zl za update dvd :angry: to troche drogo jak za same mapy. ;(

więc szukam tanszego rozwiazania.

Jeżeli masz wersję 3G bez HDD, to czemu potrzebny jest VAG, żeby zrobić update? To nie jest tak, że wkłada się płytę z nową mapą i już? :kwasny:

Ogólnie do wszystkich dłużej obcujących z Audi - jaka jest obecna wersja mapy do MMI 3G bez HDD i jak często wychodzą uaktualnienia? Jeżeli miałbym już wydać kupę kasy na mapę to słabo gdyby okazało się, że za miesiac wychodzi nowa.

Opublikowano
  • Autor

ostatnia wersja do MMI 3G bez HDD to 4G0 919 884K

wyszła chyba 15/01/2012 mam te DVD ja ale jest bezużyteczne bez kodów z ASO :(

Opublikowano
  • Autor
Kody są jednorazowe :wink:

i występują pod nr 4G0 "060" 884K (podobno pakiet razem z DVD, a nie jak poprzednio trzeba było kupić oddzielnie kody i mapy)

cena to 1200zł :(