Jump to content
IGNORED

[INNE] Żarnik czy przetwornica?

HeresR32

Recommended Posts

Witam

Mam pytanko wczoraj wymieniłem żarniki w aucie, w ciemnosci widac delikatna rożnicę w barwie obu żarników jeden swieci z poświata niebieską natomiast drugi jest bardziej biały nie jest to jakas duża różnica ale jednak.

Myslicie że żarniki po jakimś czasie wypalą sie równo? Czy może przetwornica daje d*py i jest jakieś inne napięcie, bo tylko to mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o przetwornice? Żarniki d1s philipsa.

Zamień żarniki miejscami z zobaczysz jak jest.

Zarniki potrzebuja paru godzin świecenia godzin aby się rozświeciły :)

tak mi sie wlasnie wydaje dlatego napisalem że po jakimś czasie wypalą sie i mysle ze bedzie dobrze, obawiam sie co do przetwornicy :cool1: wrc co myslisz?? moze daje jakies minimalne mniejsze napiecie?

Z tego co pamietam w B7 2005-2006 wychodziły jakies wadliwe przetwornice :mysli: Objawem były roznice własnie w barwie swiatła

Jak juz kolega wczesniej wspomnial sprobuj zamienic zarniki moze masz jeszcze jeden odblysnik bardziej wypalony :mysli:

autko to A6 C6 z konca 2007 roku dlatego zarnik d1s

jakie żarniki i gdzie kupione ? ori czy jakiś badziew z allegro ? wymieniałem ostatnio na ori philipsy d1s i pięknie swieciły od 1 zapalenia, nic nie potrzebowały na rozpalenie,( lampy po przebiegu ponad 200 tyś, soczewki już trochę przykurzone ) dystrybutor philipsa powiedział że żarnik jest już wstępnie na etapie produkcyjnym rozświetlany i po uruchomieniu daję odpowiednią barwę.

wcześniej miałem philipsa niby też ori a okazał się chinskim badziewiem z allegro za 115 zł za szt. i od samego początku jeden świecił inną barwą od drugiego, po miesiącu zaczeły mrygać naprzemiennie i myślałem że to przetwornice, po włożeniu ori philipsa od dystrybutora wszystkie objawy znikneły barwa identyczna, nic nie mryga, świeci pięknie i przede wszystkim dużo dużo mocniej niż te chinskie badziewie.

więc uważajcie na źródło zakupu... swoją drogą w sklepie żarniki philipsa d1s 4300k kosztują ok 350 zł/szt. normalnie, w hurcie ok 250 zł/szt. brutto, bezpośrednio od dystrybutora ok 220 zł brutto/szt. , gwarancja 12 miesięcy. łatwo jest rozpoznać podróbę - w ori od producenta rurka owalna jest koloru niebieskiego ,w podróbie jest brązowa ( rok produkcyjny 2011 ).

na allegro niestety są tylko podróbki gorszej i lepszej jakości.

zarnik w 100 ori z pewnego zrodla wiec o to sie nie martwie... d1s philips 600k, tak jak mowisz rurka jest fioletowo-niebieska

zarnik w 100 ori z pewnego zrodla wiec o to sie nie martwie... d1s philips 600k, tak jak mowisz rurka jest fioletowo-niebieska

nie ja nie mówie o 6000k, mówię o ori philips d1s 4300k , rurka obok szklanego elementu jest niebieska, sam środek i bańka jest bielutka.

w 6000k tez jest taka, swoja droga nie widzialem d1s z 4300k w intercarsie sa tylko philipsy 6000k a osramy 4150 i 5000. nie pomyliles z d2s?

w 6000k tez jest taka, swoja droga nie widzialem d1s z 4300k w intercarsie sa tylko philipsy 6000k a osramy 4150 i 5000. nie pomyliles z d2s?

nie :) 100% d1S 4300k , w wolnej chwili zrobię zdjęcie żarnika i opakowania , kupowane bezpośrednio od importera.

ok ale ja mam ori w c6 6000k dlatego takie kupilem dzwonilem do aso, mysle poprostu ze jeden szybciej sie "ustatkował" z tego co szukam w necie

A wiec pozostaje czekac az drugi sie wyrowna :cool1:

A wiec pozostaje czekac az drugi sie wyrowna :cool1:

tez tak mysle[br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 14:38_________________________________________________Dzisiaj zauwazylem ze przy odpalaniu jak auto jest zimne oba zarniki maja taka sama barwe przez mniej wiecej 10-15s, pozniej jak sie nagrzeja wlasnie ten jeden zmienia delikatnie barwe na biala, chyba bede musial zamienic przetwornice :mysli: