Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Dziwny dźwięk przy załączeniu nadmuchu na kratki środkowe

AndrzejAj3

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Dzisiaj wyciągałem klimatronik na chwilę i po ponownym jego podłączeniu coś się "zepsuło". Otóż, gdy klikam przycisk od nawiewu na kratki środkowe wydobywa się dziwny dźwięk i po chwili ustaję... pojawia się za każdym razem gdy kliknę ten przycisk od nadmuchu na kratki środkowe. Dźwięk wydobywa się właśnie z okolic kratek środkowych. Nie wiem co się stało. Przed odłączeniem klimatronika było wszystko ok.

Z moich obserwacji wychodzi na to, że ten dźwięk wydaje silniczek który steruje przepływem powietrza w aucie...

a co ma wspólnego wyciągniety klimatronic z silniczkiem nawiewu?, u mnie za kazda zmiana guzika strzalki kratek dolu wydoba sie dzwiek trytryryry przelączy się i dmucha :)

no tak wiem pewnie to zbieg okoliczności, ale wcześniej nie miałem takiego dźwięku, prawdopodobnie wyciągnę ten silniczek, który odpowiada za przepływ powietrza w kratkach na kosoli środkowej, orientujecie się jaki ma kolor (bo chyba 4 silniczki są tak ?? ) [br]Dopisany: 25 Grudzień 2011, 21:30_________________________________________________Okazało się, że ten niebieski silniczek wydaje te dźwięki... jednak po zdemontowniu go i sprawdzeniu wydaje się że jest wszystko ok - buczy tylko jak podłącze te cięgło do niego... :embarrassed: sprawdziłem ręcznie i cięgło (te co porusza klapą) chodzi lekko...przy okazji okazało się, że silniczek czerwony (pomarańczowy) nie działa więc musiałem udać się na szrot po nowy... :wink4: teraz wszystko działa jak powinno :cool1: