Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKN] 3.0 TDI trzęsie autem na wolnych obrotach i podczas jazdy niedosyt mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie, mam 3.0 TDI manual, trzęsie silnikiem na wolnych obrotach a podczas jazdy traci moc.

Mialem wadliwe wtryski, które niesamowicie laly, auto dymilo i pozostawialo zapach niedopalonego diesla. Zostaly wymienione na nówki i wszystko wrócilo do normy. Na dzień dzisiejszy auto zaczelo szarpać na wolnych obrotach i nie ma czasem mocy takiej jak powinno mieć podczas jazdy.

Proszę o jakieś wskazówki czego szukać by zniwelować ten defekt.

Pozdrawiam Kamil

Opublikowano

najlepiej podlacz pod kompa bo bez niego mozna tylko gdybac :mysli:

Opublikowano

Kozak z Ciebie, mechanik pewnie jeszcze lepszy heh. Komp ok, gdyby tak nie było nie prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

:polew: O cwaniaka mamy :D

No to jak podłączyłeś kompa to zrobiłeś pewnie logi - wrzuć na forum to pomożemy :D

Opublikowano

sam jestem cieakw

Opublikowano

Hej.

Po wielu próbach w końcu znalazłem przyczynę. U innych użytkowników audi po podłączeniu kompa wywalało błąd o wadliwym EGR - jednak u mnie tak się nie stało nie wiem dlaczego. Otóż nie otwierał się nastawnik przy kolektorze ssącym, który reguluje dostarczanie powietrza do silnika (blok 2). Na pierwszym bloku przy stopniowym dodawaniu gazu prawy się otwierał jednak lewy już nie. Po wymianie nastawnika problem znikł. Do wiadomości nowy oryginalny nastawnik serwis 1300zł, nowy zamiennik 700zł, używka allegro 300zł.

Pozdrawiam

Kamil