K@M!L 0 Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Witam Tak jak w temacie, mam 3.0 TDI manual, trzęsie silnikiem na wolnych obrotach a podczas jazdy traci moc. Mialem wadliwe wtryski, które niesamowicie laly, auto dymilo i pozostawialo zapach niedopalonego diesla. Zostaly wymienione na nówki i wszystko wrócilo do normy. Na dzień dzisiejszy auto zaczelo szarpać na wolnych obrotach i nie ma czasem mocy takiej jak powinno mieć podczas jazdy. Proszę o jakieś wskazówki czego szukać by zniwelować ten defekt. Pozdrawiam Kamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi_a4 0 Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 najlepiej podlacz pod kompa bo bez niego mozna tylko gdybac Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@M!L 0 Posted December 27, 2011 Author Share Posted December 27, 2011 Kozak z Ciebie, mechanik pewnie jeszcze lepszy heh. Komp ok, gdyby tak nie było nie prosiłbym o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorsam 3 Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 O cwaniaka mamy No to jak podłączyłeś kompa to zrobiłeś pewnie logi - wrzuć na forum to pomożemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
michail55 4 Posted December 27, 2011 Share Posted December 27, 2011 sam jestem cieakw Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@M!L 0 Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Hej. Po wielu próbach w końcu znalazłem przyczynę. U innych użytkowników audi po podłączeniu kompa wywalało błąd o wadliwym EGR - jednak u mnie tak się nie stało nie wiem dlaczego. Otóż nie otwierał się nastawnik przy kolektorze ssącym, który reguluje dostarczanie powietrza do silnika (blok 2). Na pierwszym bloku przy stopniowym dodawaniu gazu prawy się otwierał jednak lewy już nie. Po wymianie nastawnika problem znikł. Do wiadomości nowy oryginalny nastawnik serwis 1300zł, nowy zamiennik 700zł, używka allegro 300zł. Pozdrawiam Kamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts