Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Wymiana siłowników klapy bagażnika w avancie???

swimmer

Recommended Posts

Witam! Właśnie zakupiłem nowe słowniczki klapy bagażnika i tu moje pytanie jak się do tego zabrać?. Jak to zdemontować i założyć. Proszę o pomoc i krótka instrukcję bo nie chce czegoś połamać . Dzięki

Na siłownikach masz w miejscach mocowania do kuli na klapie i nadwoziu takie blaszki, które trzeba podważyć płaskim śrubokrętem i wtedy można wyciągnąć siłownik. W starych te blaszki mozna nawet całkowicie zdjąc, ale przy nowych nie radzę tego robić, one są sprężyste i upierdliwe, jak któraś spadnie to później trudno to założyć na miejsce :rant: podważasz je jakieś 5 mm i wkładasz siłownik. Oczyść dokładnie kule, smaru nie potrzebujesz, w nowych siłownikach powinien być już zaaplikowany w gniazdach. Przyda się kij od szczotki albo pomoc drugiej osoby, kiepsko podpiera się klapę głową :wink4:

Dzięki serdeczne zabieram sie za robotę. Napiszę jak mi poszło. Pozdrawiam[br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 12:02_________________________________________________Witam ponownie, siłowniki zamontowane i wszystko działa jak trzeba :good: dziekuje za wskazówki i pozdrawiam. Można usunąc watek.