rafik84 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Witam jak w temacie nie świeci prawe światło mijania wymieniłem żarówkę i jest to samo, po podpięciu miernika w miejsce żarówki jest ok 3v dodam jeszcze że jest komunikat przepalonej żarówki na fisie które bezpieczniki są odpowiedzialne za światła mijania ?? proszę o pomoc oto błąd vcds; Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8EC.lbl Control Module Part Number: 8E0 907 279 N Component and/or Version: int. Lastmodul ECE 0907 Software Coding: 10001 Work Shop Code: WSC 06335 1 Fault Found: 00979 - Lamp for Low Beam; Right (M31) 30-00 - Open or Short to Plus[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 16:09_________________________________________________up[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 21:00_________________________________________________up ;(
superdziki Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 A czy po założeniu dobrej żarówki komunikat na FIS ginie? I błąd w MCE da się skasować i nie wraca?
rafik84 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 A czy po założeniu dobrej żarówki komunikat na FIS ginie? I błąd w MCE da się skasować i nie wraca? komunikat na fis nie zgasł, nie idzie wykasować błędu . Nie mogę się doszukać bezpiecznika rozbierałem osłonę pod kierownicą ruszałem wszystkimi kostkami przy MCE wyciągałem kostkę przy lampie rozebrałem osłonę prawego słupka ruszałem czerwoną kostką wymieniałem żarówkę i sprawdzałem napięcie w kostce żarówki jest (3,67V) brak mi więcej pomysłów nie wiem co mam jeszcze sprawdzić.
superdziki Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nie sugeruj sie tym 3,6V bo to prawdopodobnie z kontroli zarówek pochodzi. Sprawdzales wtykę od lampy? Masz błąd rozwarte lub zwarcie do plusa, szukaj we wtyczce lub okablowaniu Poszukaj w watku Bart-S http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0 który pin z MCE jest to przedniego swiatła mijania, wypinij ew. podepnij tu zarówkę i sprubuj skasować błąd. Powinno się dać, jak nie to problem z MCE Gniazdo B Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]
rafik84 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nie sugeruj sie tym 3,6V bo to prawdopodobnie z kontroli zarówek pochodzi. Sprawdzales wtykę od lampy? Masz błąd rozwarte lub zwarcie do plusa, szukaj we wtyczce lub okablowaniu Poszukaj w watku Bart-S http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0 który pin z MCE jest to przedniego swiatła mijania, wypinij ew. podepnij tu zarówkę i sprubuj skasować błąd. Powinno się dać, jak nie to problem z MCE Gniazdo B Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały] wtyka sprawdzona muszę się jutro dobrać do mce i podpiąć żarówkę zobacze co się będzie działo . dzięki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi