Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Problem z telefonem w RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z telefonem w RNS-E. Mianowicie telefon łączy się przez BT bez problemów. Odbieranie połączeń i nawiązywanie połączeń również bez problemu. Chodzi o to ze jak podłącze telefon i wcisnę klawisz TEL na Navi mam tylko cos takiego:

20111230170728.th.jpg

Czytając instrukcję widziałem, że wszystkie czynności związane z wyborem, zapisem numeru można dokonać przez Navi. U mnie tego nie ma. Aby do kogoś zadzwonić muszę to zrobić przez wybieranie głosowe. Ponadto są zapisane jakieś numery, ale jak chce skasować książkę, to navi mówi, że to niemożliwe. Co muszę zrobić aby móc korzystać z telefonu również przez Navi, nie tylko za pomocą komend głosowych? Móc zapisywać numery w książce? Czy istnieje możliwość skasowania tej starej książki zapisanej wcześniej przez kogoś?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Łukasz[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 17:39_________________________________________________Dzisiaj sprawdziłem jaki mam moduł BT. Okazało się, że jest to wersja z końcówką D, czyli z ograniczoną funkcjonalnością :/

Zastanawia mnie jeden fakt. Podłączyłem swój telefon z Androidem (SGS II), łączy bez problemu, normalnie mogę dzwonić i odbierać połączenia, ale nie ściąga mi książki adresowej. Podłączyłem telefon Sony Ericsson K 750i i tam ładnie książka się ściąga, lecz jak ktoś do mnie dzwoni to nie słyszę go w głośnikach. Osoba, która do mnie dzwoni/do której dzwonie mnie słyszy, jednak ja jej nie.

Co może być tego przyczyną?

Opublikowano

... Podłączyłem telefon Sony Ericsson K 750i i tam ładnie książka się ściąga, lecz jak ktoś do mnie dzwoni to nie słyszę go w głośnikach...

Musisz zmienić soft w telefonie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=96186.msg1106290#msg1106290

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Ja mam połączonego SGSII z bluetooth z końcówką H. Wszystko ładnie ściąga i książkę tel i połączenia odebrane, nieodebrane i wybierane. Tylko trochę to trwa, więc może musisz poczekać dłużej?

Opublikowano

u mnie na SGS II po podłączeniu telefonu jak nacisnę przycisk MODE pokazuje się komunikat "Please Wait" jest on przez kilka chwil, po czy pojawia się komunikat "No Entries". Wersja H modułu BT widzę, że ma wszystkie funkcje.

http://audiforum.us/threads/audi-bluetooth-tel-interface-part-numbers.6858/

Ja niestety mam wersję D modułu BT i może nie obsługuje telefonów z Androidem. Jak myślicie?

Opublikowano

... Ja niestety mam wersję D modułu BT i może nie obsługuje telefonów z Androidem. Jak myślicie?

Też mam moduł z końcówka D i twoje przypuszczenie zaciekawiło mnie do tego stopnia, że wziąłem telefon żony (SE Xperia X8, Android 2.1) i polazłem do auta.

No i objawy takie same jak u ciebie.

Owszem, widzi BT samochodu, paruje się, ale na FIS po komunikacie "Please Wait" pokazuje się tylko "No Entries". :confused4:

--

Pozdrawiam.

Sławek