Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Stukanie podczas skrętu!

Dikson

Recommended Posts

Proszę o opinie:

Podczas skrętu kierownicą(ale tylko przy nagłym mocnym skręcie w lewo lub w prawo)

wydobywa się stuk obok koła(skręt w lewo stuk z lewej strony i to samo z prawej strony).Czy można stwierdzić na trzepakach co to może być?

Warto wjechać na kanał i zobaczyć co się dzieje z drążkami i sworzniami przy okazji zobacz jak wyglądają gumy na przegłubach,myśle że na tzepaku może coś pokazać,może też być problem z maglownicą.

W przyszłym tygodniu podjadę na trzepaki.Jak coś zdiagnozuję napiszę może się komuś przyda.

Zobacz jeszcze czy nie masz lużnego akumulatora bo czasami tam też mogą iść jakieś odgłosy.

miałem coś podobnego tylko u mnie stukało podczas skręcania jak kręciłem kołem podczas powolnej jazdy, kiedy ruszałem i niestety maglownica poszła do regeneracji a i przy okazji drążki kierowcicze końcówki też zostały wymienione

Problem zdiagnozowany. Akumulator lata jak psu jaj...Dziś muszę zobaczyć dlaczego nie jest dokręcony.

Jednak miałem racje, masz problem z głowy,zapomniałeś dokręcić czy jakaś inna przyczyna? :naughty:

Przyznam sie że od zakupu samochodu (1,5 roku)wymieniłem w nim wszystko od podsufitki,kierownice,rns,BT,fotele,boczki,zawieszenie,itd

a do akumulatora nie zaglądałem:d śruba była całkowicie odkręcona a mocowanie sobie latało:d