Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gdy dodaje gazu słysze szumy w CB - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie. mam problem gdy dodaje gazu słysze narastający szum w głosniku Cb który bardzo przeszkadza , nie moge normalnie miec włączonego radia przez cały czas bo nawet jesli mam ustawiony bardzo mały zasieg to bardzo szumi, mam założone radio w kieszonce z lewej strony pod kierownica , kabel "+" puszczony jest bezpośrednio do Aku przez dziure od linki maski i przyczepiony do tych stalowych cienkich rurek biegnących przy podszybiu pod maska , kabel "-" jest przykrecony do sruby w miejscu mniej wiecej tam gdzie wchodzą kable od "obsługi" drzwi kierowcy do samochodu , jest do niej podłączonych kilka kabli "-". Kabel do anteny jest puszczony w progu od strony kierowcy i biegnie za tylną kanapą do kufra. co moze byc przyczyna tych szumów??????

Opublikowano

jaki masz model radia ? i czy od początku użytkowania cb ten problem występuje?

Opublikowano

Mam tak samo, radio zamontowane od tygodnia, tylko mi tak szum nie przeszkadza. Słychać też przy włączeniu wycieraczek.

Opublikowano

Niedawno o tym problemie pisalismy, nie ma na to pewnego lekarstwa,jednym pomagaja filtry, innym kabel zasilajacy bezpośrednio pod aku. Musisz próbowac,pusc kabel antenowy inna droga,przełóż radio w inne miejsce :mysli:

A właśnie,co to za radyjko?

Opublikowano

U mnie President JohnnyII. W punkcie gdzie zakładałem, gość się bardzo śpieszył, chyba trzeba będzie podjechac w tygodniu na jakąś regulację...

Opublikowano
  • Autor

jaki masz model radia ? i czy od początku użytkowania cb ten problem występuje?

[br]Dopisany: 26 Marzec 2008, 11:07 _________________________________________________Uniden 520xl , nigdy nie zwracałem na to uwagi, ale chyba od niedawna bo dopiero teraz zwróciłem na to uwage. moze pociągnąc kabel "-" tez do Aku ???? nie znam sie na tym.
Opublikowano

mam tego unidenka i u mnie jest cicho. A gdzie masz zamontowane to radio. Sprawdź też czy masz włączony ANL - to pomaga

Opublikowano
  • Autor

zamontowane jest w kieszeni po lewej stronie pod kierownicą.

Opublikowano

msc79 Jeżeli masz gaz sekwencyjny to masz zakłócenia z listwy wtryskiwaczy ja tak mam u siebie a przed gazem nie miałem tego problemu. Jedynym chyba rozsadnym wyjściem to jak ktoś ma filtry w CB-radiu lub automatyczny squelch. Ewentualnie można się pobawić i zrobić nad listwą tzw. KLATKĘ FARADAY'A.