Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Numer mechanizmu wycieraczek A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje numer mechanizmu wycieraczek do A4 B6 z 2003 roku.

Opublikowano

Kolego sprecyzuj swą wypowiedź.

Opublikowano
  • Autor

mechanizm przednich wycieraczek. silniczek mam potrzebuje tylko mechanizm.

nie wiem czy to jest razem w komplecie czy mechanizm osobno a silniczek osobno

Opublikowano

proponuję nie bawić się w zakupy na alldrogo bo chcą po 250-350 za używki a to nie wiadomo ile pociągnie :gwizdanie:

nowy w ASO kosztuje ok. 360 zł :good: przerobiłem temat także z doświadczenia :)

Opublikowano
  • Autor

proponuję nie bawić się w zakupy na alldrogo bo chcą po 250-350 za używki a to nie wiadomo ile pociągnie :gwizdanie:

nowy w ASO kosztuje ok. 360 zł :good: przerobiłem temat także z doświadczenia :)

to jest kolego cena samego mechanizmu tak???

Opublikowano

tak podana cena jest za sam mechanizm wycieraczek bez silniczka :cool1:

numer mechanizmu to 8E1 955 603 D - cena w Gajosie 401 zł (nowy mechanizm w ASO) :good:

Opublikowano

to jest kolego cena samego mechanizmu tak???

tak , mechanizm bez silniczka. Z tego linku http://allegro.pl/oryginalny-mechanizm-wycieraczek-audi-a4-b6-b7-i2044573881.html masz nowy mechanizm ori. Ten sprzedawca to jest salon Audi VW w Rybniku więc towar jest pewny

Opublikowano

dokładnie, nie ma co bawić się w używki akurat jeśli chodzi o mechanizm - kiedyś gość w ASO powiedział że generalnie mają wytrzymać 3-4 lata a później padają - ot taka przypadłość aluminium :confused4: jeśli nie zatrą się do końca co niektórzy potrafią go zreanimować i działa :evil:

Opublikowano
  • Autor

bardzo wam koledzy dziekuje za odpowiedzi i rady :hi: :hi: :hi::notworthy: :notworthy: :notworthy:

pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli uda Ci się wymontować i nie zatarły się do końca to delikatne ruchy tulejki w mechanizmie powinno pozwolić wyjść trzpieniom. Jeśli już stanęły na ostro to próba reanimacji skończy się pęknięciem aluminium (tak jak w moim przypadku) i wtedy zostaje tylko zakup nowego.

Ale warto spróbować bo wtedy koszt żaden jak się samemu to zrobi lub jakieś tam kilkadziesiąt złotych przez kogoś innego kto to robił z powodzeniem.

także powodzenia w reanimacji :good:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli uda Ci się wymontować i nie zatarły się do końca to delikatne ruchy tulejki w mechanizmie powinno pozwolić wyjść trzpieniom. Jeśli już stanęły na ostro to próba reanimacji skończy się pęknięciem aluminium (tak jak w moim przypadku) i wtedy zostaje tylko zakup nowego.

Ale warto spróbować bo wtedy koszt żaden jak się samemu to zrobi lub jakieś tam kilkadziesiąt złotych przez kogoś innego kto to robił z powodzeniem.

także powodzenia w reanimacji :good:

raz mi sie juz zatarły ale sie udało je zdemontować i naprawić.

teraz znów widze ze zaczynaja chodzic coraz wolniej i operacja drugi raz moze sie juz nie udac bez uszkodzen

Opublikowano

jeśli jeszcze nie stanęły na dobre to szybka reanimacja powinna jeszcze pomóc bo chodzi głównie o nasmarowanie mechanizmu w środku który się utlenia :no:

warto spróbować przed wydaniem kasy na nowy :good:

Opublikowano
  • Autor

jeśli jeszcze nie stanęły na dobre to szybka reanimacja powinna jeszcze pomóc bo chodzi głównie o nasmarowanie mechanizmu w środku który się utlenia :no:

warto spróbować przed wydaniem kasy na nowy :good:

ostatnio przy reanimacji stwierdziłem ze mechanizm nie jest już w najlepszym stanie, ktoś go juz wcześniej naprawiał i popsuł gwint mocowania wycieraczek, stożek był szlifowany. Jakiś rzeźnik to naprawiał. wiec pasuje na nowy wymienić

Opublikowano

to ładuj nowy i będziesz miał święty spokój :good: