Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakup części do B5 ew. samochodu na części. Doradżcie co lepiej wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym poradzić się co lepiej jest wybrać. Otóż potrzebuje kupić parę części blacharskich do mojej B5 AVANT m. in. tylną klapę, tylna lampę, tylni zderzak, przedni zderzak, reflektor, maskę, błotnik, zderzak, pas przedni i kilka delikatnych pierdół. Szacowany koszt ok 3 000 zł. kolega który się tym zajmuje powiedział mi że jego znajomy zwiózł z Niemiec B5 AVANT i jest taka do sprzedania bez silnika (nie wiem czy bez skrzyni) Prawdopodobnie DIESEL. Można było by to wziąć za ok 4 000 zł. I tu jest moja prośba do was bo na pewno lepiej siedzicie w temacie niż ja :) Jak wygląda sprzedaż takiego wraku bez w/w części lub poszczególna sprzedaż części ? Czy jest popyt na części z B5 AVANT ? Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Bo nie chce kupić czegoś żeby mi potem stało :) Dziękuje za pomoc

Opublikowano

nie napisales nic konkretnego o tym avancie za 4tysie, ktory to rok, jaki kolor, jakie wyposazenie,a to sa istotne szczegoly jakbys mial zamiar sprzedawac ja potem na czesci.

poza tym wg mnie to jak znam zycie te auto to golas, a 4 tysie za golasa bez silnika to zadna okazja.

czasem mozna znalezc swiezo sprowadzone do oplat, na chodzie za podobne pieniadze

Opublikowano

Sam nie wiem jaka jest to wersja. Wiem że DIESEL i europejczyk. Takie "golasy" to tylko idzie kupić na allegro ?

Opublikowano

Wejdź na mobile i zobacz za ile w Niemczech możesz kupić avanta, ostatnio przeglądając ogłoszenia za 500e widziałem.

A w Polsce na Allegro bodajże widziałem za ok 4tys ze zderzakiem od eski i ladnymi 17''

Opublikowano

Właśnie patrzyłem na tą stronę i jest coś za ok 750 Euro. W sobotę jadę oglądać Anglika 2,6 bez prawa rejestracji z dobrym wyposażeniem i TDI z Austrii z papierami bodajże 110KM też na dobrym wyposażeniu. Cena Anglika to 4000 tysiące a TDI-ka 5000 tysięcy. Anglik jeździ a Diesel nie bo dostał mocnego strzała w prawe tylne drzwi. W obydwóch silniki pracują. Mam pytanie. Co jest bardziej chodliwe ? Ja myślę że TDI. Bo wiem jak to jest z pompami i turbinami. Jak wygląda sprzedaż całego silnika ? Kupuje ktoś to ? Skrzynia... Też idzie ją sprzedać ? Co jest takiego popularnego co można szybko sprzedać ?