malychicco Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Witam wszystkich . Mam taki mały problem,że podczas wymiany kół z letnich na ziomowe zauważyłem że tnie mi opony z zewnetrznej strony czyli mam nawet takie wrażenie że koła schodza sie do wewnatrz. Czy jest jakaś możliwość "wyprostowania" ich czy sa one ustawione na stałe ? czyli chodzi mi o cos takiego czy dla tylnich kol tez ustawiasie zbieznośc ?[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 13:11_________________________________________________zapomnialem dodac przez schodzenie kół do wewnatrz mam na myśłi to, że jak patrze na samochód z tyłu to przednie cześci kól schodza sie do wewnatrz (czyli schodzenie nastepuje w osi poziomej, a nie pionowej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZYNKAR Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Nie wiem jak w B6, u mnie jest belka w kształcie litery U i na tej belce nie ma możliwości regulacji zbieżności kół. Jedyna możliwość jaką widzę u ciebie to że ktoś przywalił na zakręcie tylnym kołem o krawężnik (często się zdarza) i wygiął belkę do środka a potem rozepchał ją np podnośnikiem hydraulicznym na zewnątrz za bardzo. A może masz opony zdarte na przodzie i przełożone na tył? Żeby nie było widać zniszczeń na oponach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino87 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Witam wszystkich . Mam taki mały problem,że podczas wymiany kół z letnich na ziomowe zauważyłem że tnie mi opony z zewnetrznej strony czyli mam nawet takie wrażenie że koła schodza sie do wewnatrz. Czy jest jakaś możliwość "wyprostowania" ich czy sa one ustawione na stałe ? czyli chodzi mi o cos takiego czy dla tylnich kol tez ustawiasie zbieznośc ?[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 13:11_________________________________________________zapomnialem dodac przez schodzenie kół do wewnatrz mam na myśłi to, że jak patrze na samochód z tyłu to przednie cześci kól schodza sie do wewnatrz (czyli schodzenie nastepuje w osi poziomej, a nie pionowej) ustawia się zbieżność jak i również kąty nachylenia kół pojedź na geometrie niech sprawdzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Tu sa wszystkie ustawienia http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=214909.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malychicco Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 te co sa na tyle byly przez caly czas na tyle wiec to ewidentnie sprawa wynikajaca z tylu pojazdu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebul Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 I oprocz tego ze ci je wcina nie dzieje sie nic ? Nic ci nie sciaga auta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malychicco Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 nic nie sciaga, jednynym mankamentem jest to ze je troche tnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino87 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 może powietrza miałeś za mało w kołach Link to comment Share on other sites More sharing options...
malychicco Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 chce sie dowiedziec czy ta belka jest skretna czy umijscowionajest na stale? powietrze bylo dobrze nabite Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 malychicco jedż na Stacje Diagnostyczną i sprawdz kąty Przy okazji sprawdzisz zawieszenie czy nie ma gdzies luzow ( wahacze , tuleje , łączniki ) Wtedy będziesz mial sprawe jasną szkoda dalej gdybać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino87 Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 dobrze nabite może za dużo nabite pojedź na diagnostykę jak mówi Grześ bo nie ma co dalej spekulować na ten temat :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
malychicco Posted January 18, 2012 Author Share Posted January 18, 2012 a czy jest mozliwosc ustawienia tylnego zawieszenie (czy mozna nim manewrowac czy jest na stale)? czy wplywa na jazde ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 a czy jest mozliwosc ustawienia tylnego zawieszenie (czy mozna nim manewrowac czy jest na stale)? czy wplywa na jazde ? Jest regulacja i mozna sprawdzić jak o to chodzi http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=214909.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts