piotrzaba5 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Witam! Mam problem z oświetleniem wnętrz auta. A mianowicie jego brakiem podczas otwartych drzwi.Świeci tylko po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. bezpieczniki są ok. Wie ktoś gdzie szukać problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 W bagażniku po prawej stronie jest pompka centralnego wraz z "modułem komfortu" może tam jest coś nie teges... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzaba5 Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Na oko to tam wszysko jest ok. Może jeszcze ktoś ma jakis pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastaldo Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 nawet jak właczysz na lampce na stałe świecenie to nie świeci? Troche dziwne jesli tak. Jeżeli nie świeci tylko po otwarciu drzwi to szukałbym przyczyny w mikrostyku w zamku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mily Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Po pierwsze Vag-iem wrzuć błędy. 1. Ja stawiam na mikroswich, musisz go szukać w zamku, a dokładniej: http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/35/ Sposób rozbierania w A4 jest podobny. W warsztacie poszukaj może ktoś opisał dokładnie jak się go wymienia. 2. Mogą być przetarte przewody w drzwiach kierowcy (w tej gumie) 3. Panel oświetlenia (czyli to coś co świeci), na swoją płytkę na której mogą być zimne luty. Osobiście w A4 miałem opcję 1 a w A6 opcję 3, ale to jest gdybanie bez Vag-a, wrzuć błędy i będziemy myśleć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 U mnie było podobnie. Świeciło tylko jak się przełączyło, a gdy drzwi były otwarte to nie.. Miałem zwarę w lampkach w słupkach z tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzaba5 Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Jak przełącze ręcznie to świeci. Nie świeci tylko przy otwartych drzwiach Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastaldo Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Jak przełącze ręcznie to świeci. Nie świeci tylko przy otwartych drzwiach wiec prawie pewne że to mikrostyki w zamku lub przełamany przewód na łączeniu drzwi i karoserii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrzaba5 Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Jak przełącze ręcznie to świeci. Nie świeci tylko przy otwartych drzwiach wiec prawie pewne że to mikrostyki w zamku lub przełamany przewód na łączeniu drzwi i karoserii. muszę to sprawdzic. Dzieki[br]Dopisany: 09 Styczeń 2012, 18:56_________________________________________________ U mnie było podobnie. Świeciło tylko jak się przełączyło, a gdy drzwi były otwarte to nie.. Miałem zwarę w lampkach w słupkach z tyłu. sprawdze. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara Posted January 9, 2012 Share Posted January 9, 2012 Powodzenia w szukaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mily Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 Na marginesie Vag powinien ograniczyć poszukiwania. Zaoszczędzi Ci czasu i nerwów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 VAG dobry na wszystko :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts