Jump to content
IGNORED

[ALL B5] niesprawne oświetlenie wewnętrzne

bstk

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Mój problem dotyczy niesprawnego oświetlenia wewnętrznego. Problem jest taki:

Światełko podsufitowe nie gaśnie gdy zamykam drzwi (oczywiście przełącznik jest w pozycji reagującej na drzwi (nie 0/1) oraz wszystkie drzwi są na pewno zamknięte)

Jakie testy robiłem:

- otwórz/zamknij wszystkich drzwi - dalej świeci

- zgasiłem silnik, wyszedłem z auta, zamykam drzwi na klucz - dalej świeci!

Rzecz stała się dziś - światełko włączyło się podczas jazdy. Dodatkowo dziś zauważyłem że guzik na drzwiach od zamykania i odmykania wszystkich drzwi działa tylko na zamknięcie (tzn zabezpieczenia w drzwiach chowają się, ale już nie podnoszą) - nie dawno guzik działał dobrze!

Co mogę jeszcze zrobić by dokładniej zdjagnozować źródło problemu?

Dzięki i pozdrawiam!

podepnij vaga i sprawdź czy są jakieś błędy w pompce centralnego zamka

Przy zamykaniu auta z kluczyka tez nie gasnie swiatlo? Otwiera i zamyka wtedy normalnie?[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 15:59_________________________________________________

podepnij vaga i sprawdź czy są jakieś błędy w pompce centralnego zamka

W tym roczniku VAG raczej nic nie pomoze

Ja mam znowu inny problem ostatnio chcialem wymienic zarowki na led i mialem 3 razy spiecie z bezpiecznik mi poszedl oddalem zarowki do sklepu wsadzilem stare i od paru dni mam taki problem oswietlenie wewnetrzne kabiny 1 przycisk z lewej strony 1 lampka gdy wciskam pala sie wszystkie 3 swiatla tak jakbym przesunoł suwak np. na otwarte drzwi albo ogolne oswietlenie do konca nawet jak mam na srodku suwak to pala sie trzy a jak wciskam 2 przycisk z prawej stroy to normalnie pali mi sie tylko 1 zarowka tak jak powinno byc prawidlowo. Pytanie brzmi czy to przez te spiecia mogło sie coś pochrzanić ?? wczesniej normalnie było 1 przycik 1 lampka lewa suwak zostawiam 2 przycik lampka prawa i swiecilo pojedynczo a teraz raptem przy kliknieciu 1 lampki pali sie wszystko.

Witam Panowie ;)

Ja tak miałem tylko ze do tego cały czas podświetlał mi sie klimatronik nawet jak nie miałem kluczyków w stacyjcie.. Powód? zajrzałem do pompki centralnego zamka i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem spaloną instalacje wtyczki pompy ;) zerknijcie tam, może tez macie coś takiego.

Pozdrawiam