Paavali_xD Opublikowano 21 Stycznia 2012 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam. W swojej a4 posiadam zestaw audio ze wzmacniaczem, wszystko podpiełem bez zadnych problemow oprocz przewodu "amp rem" ktory w radio zostal juz wykorzystany za pomoca kabla ktory nie wiem do czego zostal podpiety. Kabel ten jest cieniutki, koloru białego. Do czego mógł zostać już wykorzystany ?
Bromchit Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Trochę mało informacji. Numer pinu? Która wtyczka? Czy audio ori i jakie?? Jeżeli posiadałeś ori audio ze wzmacniaczem, to ten kabelek prawdopodobnie idzie do wzmacniacza i ma tą samą funkcję jak ten Twój "amp rem".
Paavali_xD Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 A więc wykonałem rysunek wejść w radiu i postaram sie dokładnie opisać wszystko:) A 7A-B (+)-podpięty do akumulatora pod + 4A-BACKUP (+)-podpięty do akumulatora pod + 5A-AUTO ANG(+),8A-GND (-)-nie wiem gdzie są połączone obydwe te przewody,chowają sie w głąb samochodu. Są lekko przytopione więc czeka mnie chyba ich wymiana. B-nic nie opisuje bo tu wszystko wiadomo. LINE OUT-tu podpinamy Cinche ? Stanie się coś jesli dowrotnie podłącze ? Gdzie podpiąc w radiu pod OUT czy IN w radiu mój wzmacniacz ? Pytania: Gdzie do radia mam podpiąć "REM" od wzmacniacza ? Co to za wtyczka poniżej (znajduje się w bagażniku i wychodzi chyba równiez od radia)? Dodam że poprzedni własciciel Audi mówił podczas kupna że w bagażniku była zminiarka. Gdzie może iśc przewód 5A i 8A ?
variocustoms Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 OUT to wyjście sygnału z radia a in wpinasz we wzmiacniaczu, wzmacniacz ma tylko IN czyli wejście sygnału
Paavali_xD Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 stanie sie cos jeśli podepne odwrotnie np jeden cinch w radiu do L a we wzmacniaczu do R bo nie mam zadnych oznakowan a kable mam juz schowane.
variocustoms Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 nie ma zasadniczego znaczenia
Paavali_xD Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 a jak z innymi pytaniami ?
Bromchit Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ta wtyczka ze zdjęcia to jest kabel do zmieniarki. Radio rozumiem dokładane, wygląda na to że kabel "amp rem" od wzmacniacza powinien być podpięty pod pin 5A. Trzeba sprawdzić czy po wyłączeniu radia zniaka napięcie na tym pinie, jeżeli znika to jest ok. na właczonym ma +12V i to jest remote do wzmacniacza. Witam. W swojej a4 posiadam zestaw audio ze wzmacniaczem, wszystko podpiełem bez zadnych problemow oprocz przewodu "amp rem" ktory w radio zostal juz wykorzystany za pomoca kabla ktory nie wiem do czego zostal podpiety. Kabel ten jest cieniutki, koloru białego. Do czego mógł zostać już wykorzystany ? Jak dobrze pamiętam to oryginalnie, białym kablem szedł sygnał remote do wzmacniacza w bagażniku przy aktywnym tyle lub Bose, tylko nie wiem czy u Ciebie ten kabelek jest ori, bo oryginalnie był on wpinany do innej wtyki.
Paavali_xD Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ten kabel remote jest juz do czegoś wykorzystany, bo już jest gdzies podpiety. A na tył on nie idzie bo sprawdzałem. Zobacze jeszcze czy idzie w nim napiecie.[br]Dopisany: 23 Styczeń 2012, 15:55_________________________________________________sprawdziłem, jest w nim napięcie.
Bromchit Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 sprawdziłem, jest w nim napięcie. A po wyłączeniu radia napięcie znika? Jeżeli tak to śmiało możesz podłączać ten kabelek pod ten pin. A czasem z tego pinu ten biały kabelek nie zasila separatora antenowego, bo przy nie ori radiu trzeba go dokładać, żeby dobrze stacje odbierały.
Paavali_xD Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2012 ten kabelek mam podpięty chyba pod ten separator antenowy. Mam przylutowac do kostki kabel do 5A zeby wychodzily dwa, jeden to anteny, drugi do amp ?
Bromchit Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 ten kabelek mam podpięty chyba pod ten separator antenowy. Mam przylutowac do kostki kabel do 5A zeby wychodzily dwa, jeden to anteny, drugi do amp ?
Paavali_xD Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 hehe rozumiem że tak. Wezme się dziś do roboty.
Rekomendowane odpowiedzi