lkoc Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam, od pewnego czasu mam problem z sygnalizacją niezapiętych pasów, która włącza się (zarówno lampka jak i dźwięk) podczas jazdy w zapiętych pasach. Dzieje się tak kiedy w aucie jest już ciepło w różnych sytuacjach ale zazwyczaj przy hamowaniu, przyspieszaniu i jakichś manewrach autem. Czy macie na to jakiś pomysł??? Pozdrawiam - Leszek
steve69 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Hmmm... Poluzowana wtyczka (czarna) pod fotelem? _________________________________________________ Byłoby łatwiej doradzać gdybyś zaktualizował dane auta w swoim profilu. -- Pozdrawiam. Sławek
lkoc Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 Sorry za dane auta. Rok produkcji 2006 (pomyłkowo było wpisane inaczej). Z oznaczeniem silnika mam problem - diesel 1.9, 85 kW - mam nadzieję, że dobrałem właściwy model ale piszę z miejsca pracy a dokumenty zakupu mam w miejscu zamieszkania - będę tam dopiero w sobotę. Problem z sygnalizacją niezapiętych pasów nie jest jednoznaczny, tzn. nie występuje ciągle i w jednakowych sytuacjach (ale cholernie denerwujący) - według mnie problem tkwi w gnieździe, do którego wpina się pas. Ostatnio w trakcie jazdy zrobiłem eksperyment polegający na na skrzyżowaniu pasów tzn. pas z prawej strony wpiąłem w gniazdo swojego (lewego) fotela a swój pas do gniazda prawego fotela (na którym nikt nie siedział) - problem ustąpił. Być może coś nie kontaktuje przy wygięciu gniazda w "lewą" stronę. Pozdrawiam Leszek
Rekomendowane odpowiedzi