marec-ki 0 Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 Panowie, rozpakowałem dziś kolumny frontowe z zestawu audio. I mam mały ZONK otóż posiadają podwójne gniazda - i + połączone jakąś blaszką. Jak to teraz połączyć kablem ?? ten łącznik musi być ? Trochę ta blaszka mi średnio wygląda i wolałbym zamiast niej zrobić tzw. mostek, jak w elektryce Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@rcus 3 Posted January 24, 2012 Share Posted January 24, 2012 To są kolumny przystosowane pod tzw. bi-wiring. Niektóre wzmacniacze pozwalają podłączyć się do kolumn dwiema parami kabli, tzn jedną parą wysokie tony, drugą parą niskie - musisz sprawdzić czy Twój AMPLI coś takiego obsługuje. Jeśli tak, to odkręcasz wszystkie nakrętki, zdejmujesz blaszki i podłączasz tak jak napisałem. Jeśli nie, to zostaw to jak producent przewidział, podłącz się pod jedno z gniazd i ciesz się nowym sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marec-ki 0 Posted January 24, 2012 Author Share Posted January 24, 2012 Hehe dokładnie mój imienniku Zostawiłem tak jak jest Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts