Jump to content
IGNORED

[B6 AVJ] Uchylone klapy nawiewu przy wyłączonym silniku.

colak

Recommended Posts

Witam Panowie

Mam pytanie czy przy prawidłowo zamknietaj klimatyzacji czyli wylączam ja zawsze przed koncem jazdy gaszę auto i jak zerknę do głównego wlotu powietrza do kabiny ( ściągam filtr pyłkowy i widzę ) klapki powinny być uchlone ?? czy powinny być zamknięte ??pytam bo wydaje mi sie ze powinny być zamknęte moim zdanie bymajmiej mialem tak w A4 B5. po zrobienu nastawow podstawowych nadal to samo ???

Pozdrawiam colak.

na zgaszonym silniku zamknięte,na obiegu wtórnym zamknięte.Jakieś błędy na VAG-u ?

Cześć kolego

Tak 00604 jest to potencjiometr właśnie tych klap jednak jest trochę zimno i teraz nie chcę sie brać za to wolałem dopytać robiłem nastawy podstawowe i też nie pomogło także zostaje czyszczenie pego potencjometru :((u mnie zamykają sie jak wyłącze klimę a jak zgaszę silnik to zaraz sie uchyla jedna z nich ???

krzysiekml widzę ze masz takie samo autko jak moje jak sie smiga :)) ??

dzieki kolego

u mnie był podobny problem z tymi klapkami-zacinały się (jedna nie domykała) ciężko chodziły słyszalne były trzaski podczas otwierania i zamykania ,pojawiał się błąd silniczka(V71) od tych klapek,więc wyciągnąłem filtr,popryskałem wd i innymi podobnymi wynalazkami mocowania tych klapek (ośki) i gdzie tylko dało radę na elementy ruchome,następnie załączałem te klapki w jedno i drugą stronę,jak pamiętam to ok.godziny,jak na razie od ok.roku mam z tym spokój.U Ciebie kolego może być ten potencjometr zabrudzony i trzeba go wyczyścić,ale sprawdz najpierw czy te klapki płynnie się otwierają i zamykają.Co do mojej A4,to rok temu kupiłem ogarnąłem i puki co lata dobrze,no były co prawda drobne dolegliwości ale jest :good:

no u mnie klapki płynnie chodzą także zostaje ten pocent. do wyczyszczenia mam nadzie ze czyszczenie pomoże :) no swoją kupiłem w wakacje i tez juz kilka tematów było wcześniej jeździłem B5 1,8T w sedanie silnik ANB i też w gazowni i wydaje mi sie że lepiej sie zbierała ale moze to dlatego ze teraz avant :)

pozdrawiam

więc w takim razie potencjometr,z drugiej strony patrząc na Twój problem było by gorzej tak według mnie jak by te klapy były zamknięte cały czas.Życzę udanej naprawy i jak najmniejszych kosztów.Pozdro.