Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Chwilowa utrata mocy przy ok 2500obr. Co to?

Dejzor

Recommended Posts

Witam Koledzy i Koleżanki.

Od razu na poczatku chcialem napisać, że jeśli był juz taki wątek ( a pewnie był) to nie gniewajcie sie na mnie ale długo szukałem i nie znalazłem nic opisującego wlasnie mój problem (albo nie znam fachowej nazwy problemu)

Otóż.. Jakieś 3 dni temu zauważyłem u mnie nastepujacy problem. Przy przyspieszaniu gdy dodaje gazu, samochód ladnie idzie do przodu ale w okolicach 2500obr/min nagle jest brak mocy (tak jak by turbo przestało ładować), a po 1 - 2s znowu jest normalnie. Dodam iż niedawno kupilem kabelek VAG od Viakena i nie za bardzo jeszcze sie łapie w robieniu tych wszystkich logów dynamicznych i statycznych i dopiero ogarniam program VCDS-LITE (mam sevena 64bit i to chyba jedyny program który mi pójdzie na tym windowsie i z tym kablem).

Dzis zmierzyłem dynamicznie blok 011 na silniku i załączam wam tutaj loga. Z góry zaznaczam ze to mój pierwszy log i zrobiony byl niechlujnie gdyz nie mialem nawet zbytnio czasu by sie przylozyc. Dzis poczytam o robieniu logów i jutro zamieszcze tutaj juz w pełni miarodajne (bo dzis sie juz nie wyrobie bo ide do pracy)

Jeśli ktoś byłby tak miły i napisał mi tutaj jakie dokładnie bloki mam zmierzyć oprócz 011 to byłbym wdzięczny.

PS. Po przeskanowaniu nie wykryło żadnych błędów.[br]Dopisany: 30 Styczeń 2012, 14:43_________________________________________________69f3aa6451f6e3c1.jpg