Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Wymieniłem świece przepływomierz zawór d-v ...i dużo pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem pomimo wymiany przplywomierza na ori swiec zaworu d-v mysle ze auto dozo pali .Pacjet to a4 b61.8t (AVJ) quattro .Ostatnio jadac z niemiec na banie predkosc 130max 140 rowniutka jazda na 42 l gazu zrobilem raptem 280km auto jezdzi na stalowkach.Dodam ze poprzednio jezdzilem a4 b5 1.8t quatto 188km i potrafilem zejsc nia do 9 l na trasie jezdrzac na 19 " i oponach 235 . nie wiem gdzie szukac przyczyny

Opublikowano

Gaz wypadało by wyregulować.

Instalacja LPG szczelna?

Opublikowano

VAG-a podpinał?? Dla porównania (tylko ja mam ośke) na 41l robię 350 przy codziennej jeździe.

Opublikowano
  • Autor

gaz szczelny i wyregulowany 3 tygodnie temu na moje przy jezdzie 130 km/h przy trasie powinna palic max 9.5-10l

Opublikowano

Ja tam trasa czy nie trasa mam zrobić minimum 350km. Dopóki tak jest nie robię problemów. Ale 280 to za mało. Podepnij VAG-a i zobacz jakie są błędy.

powinna palic max 9.5-10l

Nie wiem czy nie oczekujesz za wiele no ale...

Opublikowano

MOja by spaliła gdzies 11LPG tylko, że ja mam quattro i tam przełożenia są krótsze.

Wężyki podciśnieniowe szczelne? Mi kiedyś padło podciśnienie od DV i cisnąłem niemiłośiernie żeby osiągnać ten sam efekt i spalanie było bardzo wysokie.

Opublikowano

powiem u mnie jak zatankuje 34 litry gazu to 320 km zrobię

Opublikowano
  • Autor

Ja tam trasa czy nie trasa mam zrobić minimum 350km. Dopóki tak jest nie robię problemów. Ale 280 to za mało. Podepnij VAG-a i zobacz jakie są błędy.

powinna palic max 9.5-10l

Nie wiem czy nie oczekujesz za wiele no ale...

10 l przy predkosci 130 non stop na trasie doslownie to to chyba troche za wiele tym bardziej ze koledzy pisza ze maja duzo lepsze (mniejsze ) wyniki

[br]Dopisany: 05 Luty 2012, 00:12_________________________________________________

MOja by spaliła gdzies 11LPG tylko, że ja mam quattro i tam przełożenia są krótsze.

Wężyki podciśnieniowe szczelne? Mi kiedyś padło podciśnienie od DV i cisnąłem niemiłośiernie żeby osiągnać ten sam efekt i spalanie było bardzo wysokie.

tez mam quattro .wezyki szczelne[br]Dopisany: 05 Luty 2012, 00:13_________________________________________________

to ja musial bym zatankowac 45l z racji tego ze wchodzi mi 42 l zrobie na tym jakies 280do maxxx 300km
Opublikowano

Trzeba podpiąć vaga i zrobić logi może przepływka źle mierzy lub lambda pada.

Opublikowano

Gratuluję.

Opublikowano

dzięki prawie pół roku męczarni ale po gazowniku moim wszystko poukładałem i jest oki . Jak to mówią na ty nie ma co oszczędzać .Molestować gaziarza bo coś ustawił może źle , jaka instalacja ?