Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Moduł komfortu. Problemy z elektryką.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem: Od czasu do czasu po przekręceniu kluczyka w stacyjce na zapłon słyszę zadziałanie pompki od centralnego zamka. Wtedy również nie gaśnie mi światło na podsufitce, nie mogę też zamknąć samochodu z pilota. Światło na podsufitce gaśnie dopiero gdy przekręcę kluczyk w zamku drzwi. Po przekręceniu tym działa też spowrotem zamykanie z pilota. Co to może być?

Kolejne pytanie, czy po przekręceniu kluczyka w zamku w drzwiach kluczyk powinien odbić na pozycję wejściową?? bo u mnie wygląda to tak że jak przekręcę kluczyk np w prawo i przekręcę odrazu spowrotem na prosto to otwierają mi się szyby. Dodatkowo dziwne jest u mnie to że w tej chwili jedna szyba idzie w dół i druga w górę.( mam elektrycznie sterowane szyby tylko z przodu). Mechanik powiedział że moduł komfortu jest do wymiany(procesor w nim siada). Podpowiem że auto było prawdopodobie przerobione z angilka i coś jest pomieszane.

Dodam jeszcze że mam drugi pilot do otwierania bo oryginalny z kluczyka zcyzoryka nie działa. Samochód posiadał chyba też auto alarm bo w belce miedzy przednimi a tylnimi drzwiami widąć czujniki ruchu. Takie autko kupiłem i chciałbym to wyprostować wszystko. Macie jakieś rady i pomysły???

Opublikowano

Możliwe, że coś pada w elektronice, ale pierwsze co to bym sprawdził kodowanie pompki centralnego. B5 nie ma modułu komfortu!

Pozdrawiam

G.

Opublikowano
  • Autor

B5 nie ma modułu komfortu? (czyli mechanik do bani). A jak sprawdzić to kodowanie pompki centralnego?

Opublikowano

Tu masz opis większości kodowań:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6358.0

Bierzesz kabel i jedziesz :naughty:

A tu masz jeszcze kilka gotowych kodów dla wersji europejskich. Poza tym warto też by było sprawdzić kodowanie licznika, czy jest przestawione na europe, ale to chyba nie ma związku z otwieraniem.

Ja miałem efekty podobne do opisywanych przez Ciebie przy złym kodowaniu pompki właśnie (np. zamiast otwierać, drzwi się zamykały wszystkie poza PP, czyli coś jakby w angliku...)

Pozdr.

G.

Opublikowano
  • Autor

Musiałbym zainwestować w kabelek:) A czy jeśli byłoby złe kodowanie to chyba zawsze pojawiały by się te problemy a nie tylko od czasu do czasu?

Powiedz mi jeszcze czy u Ciebie kluczyk w zamku odbija po przekręceniu(tzn czy cofa się do stanu wejściowego)??

Opublikowano

Kabelek w popularnym serwisie aukcyjnym kosztuje mniej, niż jednorazowa usługa diagnostyczna ;) Wiele osób poleca sprzedającego Vi.... Ja chyba też mogę, bo mam kabelek od nich i działa bez problemu. A jakoś nie doczytałem wcześniej, że dzieje się to nie zawsze, a czasami :embarrassed:

Co do kluczyka, to szczerze nigdy nie zwróciłem na to uwagi nigdy :kox: Jakoś zawsze z pilota otwieram... Ale jak bym dziś szedł do samochodu, to sprawdzę.

Pozdrawiam

Grzesiek