Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z dmuchawą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu nie działa mi wentylator dmuchawy wiec kupiłem uzywany na szrocie od anglika ... nie przemyslalem sprawy bo co sie okazało kreci sie w druga strone ;p ale nie poddalem sie jak chcialem przekladac wirnik z angielskiej do mojej to zauwazylem ze skonczyly mi sie szczotki wiec przelozylem tylko je ...

Ku mojemu zdziwieniu moja stara dmuchawa zaczela dzialac jak angielska ;p wie ktos moze o co chodzi ??? :blink: :blink:

Opublikowano

Dziwne, same sztotki nie powinny mieć wpływu, może zamieniłeś gdzieś kabelki. Tak swoją drogą to trzeba było kupić za 120zł zamiennik. Ja mam taki z allegro i drugi rok działa bez problemu :good:

Opublikowano

na 100% zamieniłeś kabelki i teraz prąd płynie przez silnik w odwrotną mańkę. myslisz ze wiatrak z anglika wsysa powietrze z kabiny i wydmuc**je na zewnątrz?

Opublikowano

ja też walczę z dmuchawą, nagle w silne mrozy przestała działać, czasem ruszy ale bardzo rzadko :kwasny:, właśnie kupiłem szczotki i idę je troszkę podrezac żeby weszły (nie oryginały).

... myslisz ze wiatrak z anglika wsysa powietrze z kabiny i wydmuc**je na zewnątrz?

na aukcjach wentylatorów z anglików piszą właśnie że trzeba sobie przełożyć wentylator ze swojej starej dmuchawki, w angliku jest on pewnie po lewej stronie auta i możliwe ze chodzi w druga stronę... ale same szczotki na kierunek obrotów wpływu nie maja :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a moze mi ktoś powiedziec tak lopatologicznie ktore kabelki ogłem pomylić bo ja tam zadnych nie widzialem a tych od podłączenia dmuchawy do instalacji raczej nie da rady pomylić ...:([br]Dopisany: 06 Luty 2012, 11:34_________________________________________________

na 100% zamieniłeś kabelki i teraz prąd płynie przez silnik w odwrotną mańkę. myslisz ze wiatrak z anglika wsysa powietrze z kabiny i wydmuc**je na zewnątrz?

przelozylem same szczotki wiatrak silnik i ogolnie cala dmuchawa zostala od europejczyka

Opublikowano

Kupiłem również dmuchawę od anglika. Sytuacja taka sama, kręci w drugą stronę. Byłem u elektryka. Sama zamiana zasilania nic nie da. Za sterowanie odpowiedzialna jest elektronika, która jest zalana. Nic się nie da zrobić.

Przepraszam moja dmuchawa jest do B6 więc z tą od B5 może coś się da zrobić.

Opublikowano

u mnie wymiana szczotek nie pomogła, uszkodzony był komutator, kupiłem wiec dmuchawę miała przyjść taka:

http://allegro.pl/wiatrak-wentylator-dmuchawa-klimy-passat-b5-i2062276283.html

przyszła taka:

http://allegro.pl/wentylator-audi-a4-valeo-8d2819021a-i2000153856.html

obudowa była inna ale silnik był na szczęście taki sam, kręcił się w druga stronę więc przełożyłem kabelki i wentylator i za 40 pln mam sprawna dmuchawkę. :decayed:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam prośbę do tych, którzy wymieniali szczotki.

Macie może wymiary szczotek? Czeka mnie ich wymiana, fajnie by było zrobić to w jeden dzień, mając już szczotki pod ręką.