Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[VW T5] Problem z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy. Jestem właśnie w trasie firmowym T5. Podjeżdżam do MC Donalda w celu jakiejś konsumpcji, chcę odjechać od okienka, wbijam jedynkę popuszczam sprzęgło i zaczyna mi cholernie terkotać, samochód nie jedzie, tak samo na wszystkich biegach :/ czekam właśnie na lawetę. Jak myślicie co mogło się posypać?

Opublikowano

O sąd ja to znam... Obstawiam prawą półoś na wejściu do skrzyni. Do wymiany przedłużenie tejże półosi oraz taki trzpień co wchodzi bezpośrednio w skrzynię ~ 1500 w oryginale. Podporę też wymień

Jaki silnik? 2.5 TDI?

Opublikowano
  • Autor

O sąd ja to znam... Obstawiam prawą półoś na wejściu do skrzyni. Do wymiany przedłużenie tejże półosi oraz taki trzpień co wchodzi bezpośrednio w skrzynię ~ 1500 w oryginale. Podporę też wymień

Jaki silnik? 2.5 TDI?

tak jest, 2.5 TDI. Jutro będzie w serwisie to będę wiedział co i jak, ale warto też zapytać co by to mogło być. Od czego by to się tak szybko zużyło?

Opublikowano

Od błędu konstrukcyjnego się rozwala. Ciesz się że to T5 jest firmowym a nie prywatnym autem. Generalnie nie jest to najbardziej udany model, tym bardziej z tym silnikiem. Lubią padać turba, skrzynie, półosie, sprężarki klimy, a po większych przebiegach wyrabiają się gniazda wtryskiwaczy. Generalnie konstruktorzy mieli szczytną idę - zbudować bezobsługowy całkiem mocny silnik. Powstała rzędowa piątka, bez żadnych pasków - rozrząd na kołach zębatych, napędy alternatora i klimy na gumowych sprzęgłach, wydawałoby się że nic tylko jeździć. Niestety coś po drodze nie wyszło (zapewne łapa w tym ekonomistów) i auto ma swoje dolegliwości, do tego ze względu na zastosowanie między innymi ww. rozwiązań mało jest mechaników dobrze ogarniających ten silnik, więc jak się zacznie coś dziać to jest problem i spore koszty. Oleju Ci nie ciągnie?

Opublikowano
  • Autor

Na razie nic nie bierze oleju :P Wreszcie dotarłem do hotelu po tym koszmarnym dniu :/ Laweciarz popatrzył i stwierdził uszkodzenie przegubu lewego. Auto już stoi na placu VW, jutro z rana idę do nich to się dowiem co i jak. A na razie lecę w kimono bo ledwo żyje :thumbdown:[br]Dopisany: 07 Luty 2012, 01:01_________________________________________________Dzwoniłem do serwisu, walnięty przegub. Części na miejscu nie mają, więc jestem tu uziemiony :thumbdown:

[br]Dopisany: 07 Luty 2012, 10:01_________________________________________________9aafccbe255ae906med.jpg

Opublikowano

jeśli tylko przegub to nie jest źle. Koszty naprawy nie będą zbyt wielkie.

Opublikowano
  • Autor

jeśli tylko przegub to nie jest źle. Koszty naprawy nie będą zbyt wielkie.

Już naprawione dzisiaj rano, czy duże czy nie duże koszty, trochę $ w VW'u zostało, ale firma płaci więc nie z mojej kieszeni :P