Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie asystenta zmiany pasa ruchu - Audi Side Assist w Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK
Teraz pytanie który ??
Jak wysiada to przeważnie MASTER czy nie ma reguły ??
Jak MASTER to nr OE. 8KO 907 566 B ??
Czy istnieje sprawdzenie nr OE. części bez demontażu zderzaka np. po nr VIN ??

Miałeś fabrycznie side assist czy dokładałeś ?

Posiadam fabryczny side assist

Edytowane przez kotu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , czy zna ktoś numery obudowy prawej i lewej lusterek pod side asist ( lusterka poliftowe te co składają się lekko do góry ) oraz numer lampek side asist w lusterka , jakie ceny ?

Opublikowano

A czy sterowniki o numerze 8K0 907 568 A i 8K0 907 566 A będą działać ?

Edytowane przez Love-AUDI

Opublikowano

czyli będą działac prawidłowo , czy lepiej kupić z końcówką B , mam model audi A4 2010 z mmi 3g high

jeszcze jedno pytanie , dopóki nie skalibruję systemu a ASO to on w ogóle nie będzie działał czy będzie ?

WRCLAGUNA pisze "Kable które ciągliśmy do przodu CANY (oczywiście muszą być skręcone w warkoczyk)" to znacz kabelki maja byc poskręcane czy tylko owinięte taśmą w jedna wiązkę ?

Opublikowano
  • Autor

System nie bedzie w pelni funkcjonował przed kalibracja .

Co do CANÓW ( dwa kabelki ) musza byc skręcone tzw. warkocz inaczej brak bedzie komunikacji ze sterownikami .

Pozniej oczywiscie wszystko izilujemy tasma szmacianką :)

Opublikowano

Co do CANÓW ( dwa kabelki ) musza być skręcone tzw. warkocz inaczej brak bedzie komunikacji ze sterownikami .

czyli maja być skręcone od tego złacza w bagazniku T12f czy aż od samego sterownika asystenta toru jazdy ?

A co z tymi sterownika mi z literka A będą normalnie działać czy lepiej kupić z literka B jakieś różnice pomiędzy nimi sa?

sorki że wciaż dopytuje ale wole wszystkie szczegóły wiedzieć przed rozpoczęciem modu niż później poprawiać

Opublikowano

Podepnę się pod temat czy sterowniki z oznaczeniem 4l0 907566A a poniżej napisane jest 8k0 907 568 bez żadnej literki bedą normalnie działać bo takowe zakupiłem

Edytowane przez frog125

Opublikowano
  • Autor

Co do CANÓW ( dwa kabelki ) musza być skręcone tzw. warkocz inaczej brak bedzie komunikacji ze sterownikami .

czyli maja być skręcone od tego złacza w bagazniku T12f czy aż od samego sterownika asystenta toru jazdy ?

A co z tymi sterownika mi z literka A będą normalnie działać czy lepiej kupić z literka B jakieś różnice pomiędzy nimi sa?

sorki że wciaż dopytuje ale wole wszystkie szczegóły wiedzieć przed rozpoczęciem modu niż później poprawiać

Od wtyki T12f do GATEWAYA ida CANY :)

Co do sterowników to literki na końcu zmianiały sie wraz z rokiem produkcji ( myśle ze chodzi tez o nowsza wersje softa )

8k0 907 568 B był dla aut z 05.2008---05.2009

8k0 907 568 H 05.2010 wzwyz

Opublikowano

jaki jest koszt kalibracji systemu side assist ? Gdzie można to zrobić w miarę tanio na śląsku bo w Bielsku zaśpiewali 500 zł

nie mogę się połączyć z 07 Control Head pomoże ktoś?

Opublikowano
  • Autor

Tylko w ASO zrobisz kalibracje na specjalnym przyrzadzie .

Co do podłaczenia 07 Control head ( MMI 2G ) masz wogole ?

Opublikowano

mam 3G a według opisu kodowania z pierwszej strony musze w adaptacji dodać +8192 nie chodzi mi o kolibracje

Opublikowano

jaki jest koszt kalibracji systemu side assist ? Gdzie można to zrobić w miarę tanio na śląsku bo w Bielsku zaśpiewali 500 zł

nie mogę się połączyć z 07 Control Head pomoże ktoś?

Ja pytałem w Nowym Sączu i powiedzieli mi że owa kalibracja może kosztować nawet 600 pelenów :facepalm:, ale z powodu braku "przeszkolonego" personelu kazali mi podjechać do krakowa. U mnie po montażu jest wszystko git, przynajmniej tak mi sie wydaje :grin:, co do drugiego to może masz słaby kabel!?

Opublikowano
  • Autor

mam 3G a według opisu kodowania z pierwszej strony musze w adaptacji dodać +8192 nie chodzi mi o kolibracje

W 2G HIGH dodaje sie wartosci , ty masz MMI 3G i tam kodujesz wszystko w ukrytym menu

Opublikowano

a jakieś wskazówki co do kodowania w ukrytym menu ?

na pewno w sekcji car trzeba zaznaczyć Lane Change ale co dalej

w Gateway 19 mam błąd źle zakodowany sterownik

Opublikowano

no ok pojawiło się w mmi ale nadal mam błąd w 19 Gateway źle zakodowany sterownik , natomiast sterownik 3c świeci na żółto i pisze niezkodowany , kodowanie tez ma być 0000101 ?

Opublikowano
  • Autor

w Gateway 19 odznaczyłes w Instalation list ?
kodowanie w 3C robisz to twojego wyposazenia auta

Opublikowano

no właśnie nie mam takiego pola instalation list , korzystam z Vag Can Profesional (pełna aktualna wersja ) , gdzie tego szukać ?

obecnie w 19 mam kodowanie 00CF07