Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Pilot nie otwiera c.zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy i jak to możliwe że u kolegi w b7 w odstępie dosłownie miesiąca dwa piloty przestały reagować tzn otwierać zamykać cz. Ze środka oczywiście cz działa metoda z stacyjką nie działa jedyne wyjaśnienie że komputer nie widzi pilotów dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano
:hi:...mam ten sam przypadek tyle że mam tylko jeden kluczyk.....byłem nawet u elektryka ale stwierdził że to robota na 3 dni bo moduł nie widzi sygnału z pilota...centralny działa bo kluczykiem otwieram i zamykam drzwi :confused4:
Opublikowano
  • Autor

na 3 dni?? myślałem ze wystarczy dopasować pilot centralnego zamka i alarmu jak jest w filmiku do b6 tylko ze nie posiadam kabla do b7

Opublikowano

A baterie w kluczyku wymieniłes ? .moze padły. potem juz tylko przyuczenie kluczyka w stacyjce. ja tam kam jak odepne kleme albo batrie wymieniam. działa tylko mechaniczne otwieranie.

Kluczyk do stacyjki, przekręc zapłon ale nie odpalaj silnika i zamknij otwórz zamknij. ksiakoś tak

Opublikowano
  • Autor

to auto kolegi i właśnie w pierwszym pilocie jak padł ok miesiąc temu to wymienił od razu baterie i próbowaliśmy go przyuczyć i nic , ale miał drugiego jeszcze wczoraj drugi przestał reagować tez próbowaliśmy i nic.

Opublikowano

na 3 dni?? myślałem ze wystarczy dopasować pilot centralnego zamka i alarmu jak jest w filmiku do b6 tylko ze nie posiadam kabla do b7

może u Ciebie wystarczy dopasować piloty ale u mnie elektryk chciał zrywać wykładzinę i dokopać się do modułu bo podobno tam jest problem
Opublikowano

Próbowałeś tak:

Po wymianie baterii robiłem tak:

1. Wsadzałem kluczyk do stacyjki,

2. Naciskałem i trzymałem przycisk zamykania,

3. Trzymając (pkt 2) przekręcałem do pozycji I (zapalone kontrolki),

4. Czekałem pięć sekund,

5. Puszczałem przycisk z pkt 2,

6. Wracałem do pozycji 0 i wyjmowałem kluczyk.

Robiłem tak dwa razy i zawsze działało - kluczyk otwierał i zamykał radiowo samochód.

?

Opublikowano
  • Autor

tak próbowałem i nic dioda na pilocie mruga ale efektu nie ma. po włożeniu kluczyka do zamka centralny działa ok

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

kolega ustalił że wina modułu komfortu takie pytanie gdzie w b7 szukać modułu bo w b6 jest koło nóg kierowcy a w b7 z tego co doczytałem pod fotelem pasażera tak?

Opublikowano
kolega ustalił że wina modułu komfortu takie pytanie gdzie w b7 szukać modułu bo w b6 jest koło nóg kierowcy a w b7 z tego co doczytałem pod fotelem pasażera tak?
pod nogami kierowcy tak jak w b6