Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN ] Wysoka temperatura silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM !

Mam dość dziwny problem ponieważ temperatura silnika przekracza mi 90c i oscyluje w granicach 100C !! Dzis wymieniłem CZUJNIK PŁYNU CHŁODZĄCEGO (ORG.) I DALEJ TO SAMO;/ Świeżo po wymianie czujnika temperatura ślinka na klimatroniku kanał 51 wynosiła 90c , płynu chłodzącego kanał 49 89c a na zegarach ok 100c czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być..... termostat może padł??? ....??!! może jakieś zwarcie ale czujnik do d*py??!!

Opublikowano

Problem rozwiązany . Podłączyłem dziś vaga zero błędów. Pojechałem na przejażdżkę i dalej to samo ale zauważyłem ze na kanale 49 temperatura jest taka sama co na zegarach ale tylko do ok 70C później na klimatroniku zaczyna sie pojawiać błąd i wyskakuje co jakiś czas parametr "125". Ostudziłem wiec samochód i ponownie pojechałem nie włączając kanału 49 i co.... wskaźnik zatrzymał się na 90c i ani drgnął po włączeniu kanału 49 pokazywało tyle samo (+-2C) i co chwila wyskakiwał parametr "125" ale dalej trzymał 90c na zegarze.... Wcześniej miałem tak ze jeździłem z włączonym kanałem 49 i nic sie nie działo teraz wychodzi na to ze łapie co jakiś czas błąd i przez to głupieje wskaźnik na zegarach....Dziwne ale ważne ze już wiec o co kaman....:D

Opublikowano

Coś u nas musi być nie teges bo ten sam czujnik (2w1) mierzą to samo i rożna temperatura cieczy...dziwne ....