grzes1150 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Witam! Wczoraj na ciepłym silniku dałem w palnik na 3 biegu a tu auto mocno zmuliło, zaczeło przerywać i mruga CHECK Na Vagu wypluło 2 błędy: 16684 P0300 Wykryto przerwę zapłonu – jakikolwiek cylinder B 16687 P0303 Cylinder #3 – wykryto przerwę zapłonu A lub B / miganie Nie była to cewka ani śweca zapłonowa tylko wtryskiwacz paliwa został zatkany czymś takim: było tego jakieś 3x tyle co na foto Całe szczęście metode czyszczenia wtryskiwaczy mam opanowaną więc udało się to udrożnić Po zapłonie z przewodów nic więcej nie wyleciało. A na koniec ok. 1 m-c temu wymieniałem wtryskiwacze na wydajniejsze i było tam czyściutko. Auto nie ma lpg, tankuje na Shellu. Skąd to się tu wzieło??? Po złożeniu wszystkiego auto jedzie dobrze, błędów brak, silnik równo pracuje.
longerooo Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 a filtr paliwa się nie rozleciał w środku?
grzes1150 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Opublikowano 4 Marca 2012 a filtr paliwa się nie rozleciał w środku? Tego nie wiem ale jakieś 20tyś zrobiłem na nowym filtrze marki Knecht
Mauros88 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 radze zajzec do filtra bo tam moze by o wiele wiecej tego syfu. Pozdrawiam
longerooo Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 knecht jest robiony w tej samej fabryce co filtron szału nie robi ale to mi wygląda jak kawałki farby z przewodu,tylko jakim cudem to sie oderwało?NITRO w paliwie???
grzes1150 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 Dziś kupię nowy filterek paliwa a za jakiś czas zaglądne ponownie do listwy wtryskowej
Mauros88 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Kolego aczy nie lales czegos do czyszczenia wtryskow?
Rekomendowane odpowiedzi